Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz HSM #12231 üzenetére

    Ez tiszta sor, de ettől még ha a belső,(szerintem kevesebb ;] ) delta hirtelenebben is változik, az csak magát a szilíciumot fogja terhelni,a forrasztást kevésbé.
    A hirtelen drop persze abból adódik, amit mondasz, nem is állítottam az ellenkezőjét, megszüntetni sem tudod, csak kompenzálni azzal, hogy a vízhűtés tehetetlenségéből adódóan lassabban melegszik fel és hűl le. És nem hinném, hogy a gyári hűtőn nem lenne jelen ez a hatás, függetlenül attól milyen meleg. :U

    Abban is igazad van, hogy ez egyre inkább probléma, főleg notinál tapasztalom. Hogy az amúgy is kisméretű magot, egyre vékonyabb házban, egyre kisebb hűtőkkel próbálják hűteni, miközben az egyre kisebb felületen próbál fűteni, ugyanannyit, vagy akár többet is .
    De míg az asztali gépbe tudsz egy jóval túlméretezett vízhűtőt rakni, notiba nem tudsz.

    Végtelenbe püfölhetjük a billentyűzetet ebben a témában, javaslom, tegyük félre, amíg nem lesz víz a kártyámon, és akkor szívesen csinálok majd teszteket, persze ahogy az időm engedi. :R

    ThodEE: :R ( Én régebb óta űzöm az ipart, de ettől még nem mondanám tapasztaltnak magam, sőt...)

    Viszont az a grafikon szerintem nem ezt mutatja. Hanem a 2 pumpa teljesítményét, mekkora víznyomást tud, mekkora átfolyásnál. A blokkoknál pedig azt, hogy mekkora átfolyásnál milyen mértékű ellenállást tanúsít, ezáltal mekkora víznyomás kell ahhoz, hogy annyi folyadékot tudj adott idő alatt átjuttatni rajta.
    Aztán ez van valamennyire hatással a hőmérsékletekre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák