Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    válasz Ispy #1060 üzenetére

    Én egyébként elveimmel szöges ellentétben végül kalandosan, de hozzájutottam két hete egy DxRacer Sentinel-hez (új, rendes, dobozos, kaptam hozzá egy kis hátszelet, 50.000 volt az én részem).

    Az alapanyagok többsége, amikből a széket összerakják, jó minőségűek, a műbőr vastag, és teljesen más elven van felhasználva, mint a 40-50 ezres random székeken (sokkal tartósabb), a váz erős, minden alkatrésze dögnehéz, anyag az van benne. Magához az irodaszék tervezéshez viszont egyáltalán nem ért a gyártó, és a gyártás során nagyon sok amatőr hibát is elkövetnek. Szimmetriát nem találsz benne, mindenhol csámpás egy kicsit, a szivacsa kőkemény (egy 900 Ft-os kis ülőpárnával kiegészítve már tök jó, és még nem is néz ki hülyén), a deréktámaszt rögzítő pánt gyilkosság a bőrre nézve (én szerencsére eleve anélkül használom), a fejpárna hátsó része cipzáros, hogy ki tudd venni a szivacsot, de ez a hegyes cipzár full erővel van belenyomva a műbőrbe, ha azt házilag le nem feded valamivel (én ezt kb 100 Ft-ból megoldottam), a mechanikát takaró lapok sarkát vagy lereszeled magadnak, vagy kivágják bőrt (szintén, 5 perc reszeléssel megoldottam), stb...

    Plusz ezen felül rengeteg a gyári hibás példány, aminek rossz a mechanikája, el van szakadva, rosszul van varrva, stb... de szerencsére a garanciával jó fejek, nem bújnak ki alóla, küldesz egy képet / videót, és jön a csere. Az enyémnek amúgy pl a háttámlát döntő mechanikája gyanúsan gyári hibás (van egy kis játéka, pár centit lehet előre dönteni, de csak az egyik oldalon engedi), de igazából használat közben észre se veszem, ezért (még) nem írtam nekik erről. Az is lehet, hogy nem hiba, hanem gyárilag ilyen az összes.

    Összességében az árától eltekintve egy jó szék, kényelmesen ülök benne, egy hangot nem ad ki magából, nagyon masszív, tartósnak tűnik, és jól néz ki. Stabil középkategória, semmi extra, az alapokat tudja, de azokat jól. 160.000 Ft-ot egyértelműen nem ér meg. 50.000-ért örülök, hogy hozzájutottam, 80-at mondjuk adnék érte simán, de annál többet nem ér a szék. Meg persze XXL, bazinagy, ami ritkaság (én eleve kizárólag emiatt vettem ilyet).

    + infó :
    - Ha veszel hozzá külön egy kis fejpárnát (az enyém a nagyobb fajtával jött gyárilag), minden előzetes jelzés, vagy indoklás nélkül küldenek hozzá egy deréktámaszt is. Egyébként ugyanitt vadonatúj DxRacer fehér deréktámasz eladó, rendkívül jutányos áron.
    - Ha a gyárilag belecsavart csavart kicsavarod, hogy a háttámlát fel tudd szerelni, bele fogod ejteni az anyát, amit roppant praktikusan a bőr mögé rejtettek, hogy mindenképpen besz*pd. Az enyémben egy anya azóta is kering valahol, remélem jó helyet talált magának (kiszedni lehetetlen).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák