Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz UX #39472 üzenetére

    Nekem ott, csak a masodik van bekapcsolva, mert en csak azt a featuret kerem. Probalgasd ki, hogy neked melyik opcio lesz a megfelelo.

    A csuszka Fit dolog a Photos.app-ra vonatkozik, hiszen ott is irtad, hogy nem tudod, hogy hogyan kell, ugy zoomolni, hogy ne a csuszkat hasznalod.

    A Preview es a Photos app is tokeletesen zoomol mindent, ha a trackpadet hasznalod. Akar egy MBP beepitettjet, akar egy Magic Trackpadet. Ez szerintem tokeletes grafikai munkara, plane 3D tervezesre, legalabbis nekem sokkal jobban bejon a trackpad Fusion 360-ban (de elotte az Autodesk 123-ban is), mint elotte az eger.

    A Photos.app az nem kepnezo, az foto kezelo, mint Windowson volt pl a Picasa valamikor. Ezzel nem egyesevel nyitogatod meg a jpegeket, hanem beimportalod, albumozol ha akarsz, stb stb.

    A Finder Get Info ablakaban, amikor programot valasztassz, akkor ezt csak ahhoz az 1 filehoz teszed meg. Ha az osszes olyan tipushoz szeretned, akkor nyomd meg a Change All gombot is. Ezt a featuret nem sikerult az elmult 25+ evben atvinni Windowsra.

    Ezt a konyvjelzos dolgot nem ertem. A Safari nem tolt be konyvjelzoket, indulaskor. Max az elozo, felbeszakadt (pl crash) miatti sessionben levo dolgokat tolti vissza, ha nem jelzed, hogy ne tegye. Ha nalad beakadt valami, akkor egyszeruen ne allitsd vissza. Van erre, egy 20+ eve letezo feature, megpedig, ha 1-1 app inditasakor nyomod a Shift gombot, akkor ahogyan gepinditaskor ez a Safe modot jelenti, ugy app inditasakor azt, hogy az app nem tolti vissza az elozo sessiont. Par eve, ilyen sem volt meg peldaul a Windowsban.

    Amennyire szeretik a Windowsos appok teleszemetelni pl a Documents vagy a home foldered, annyira szeretik ezt itt is, ezzel sajna egyutt kell elni. En, mivel Dropboxrol koltoztem iCloud Drivera, eleve ugy hasznalom, hogy csinaltam a driveon egy foldert (pl Storage), ebbe huztam at mindent a Dropbox-bol. Plussz, hogy mindenhonnan kenyelmesen elerjem, kapott is egy symlinket a ~-ba. Nem is szoktam jarni az iCloud Drive gyokereben.

Új hozzászólás Aktív témák