Új hozzászólás Aktív témák

  • seawolf570

    aktív tag

    válasz grunge #8342 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm a bókot, nagyon megtisztelő, de nem vagyok olyan nagy szaki, csak egy elektroműszerész, aki szereti a szakmáját, és hobbiként is tekint rá. Igazából csak javítási, karbantartási, és a műszaki tartalomra nézve tudok tanácsokat adni. Vannak itt nagyon jó kormány szakértők, mint neliszab.
    Igazán egyértelmű választ nem fogsz kapni a kérdésedre, mert kinek a pap, kinek a papné (kinek a szőke, kinek a fekete). Igazából a kérdés az, milyen kompromisszumot akarsz kötni (mert mind a két kormánynál azt kell tenned). Az egyikben kombinált szíj és fogaskerékhajtás van, ami elég csendes, és van kuplung is hozzá, a másik oldalon kicsit zajosabb hajtás, kuplung nélkül, viszont az RGT 270 fokos fordulási szögéhez képest a DFGT 900 fokos fordulási szöggel rendelkezik. A felhasznált anyagok minőségében szerintem mind a kettő ugyan olyan. Az RGT pedáljai nagyobbak, és állíthatóak, viszont kb. 2-3 cm-el kisebb a kormány átmérője, de vastagabb. Az RGT-n összesen négy fém fül van, ebből a két felső váltógomb, a két alsó pedig analóg tengely, amire bármit beállíthatsz, esetleg fék és gáz (ekkor nem kellenek a pedálok), vagy kézifék stb. Az RGT kormánytengelye fém golyóscsapágyas, a DFGT tudomásom szerint csak sima műanyag csúszócsapágyas. Mind a kettő PC és PS 3 kompatibilis. Ha már Logitech, akkor inkább DFGT, mint DFP. A Momo-val sincs semmi gond, az a kis potméter tervezési hiba semmiség, ha valaki rászán egy kis időt, és energiát, soha nem lesz vele gond többé, egyébként minden kormánynak megvan az Akhillesz–sarka, még a drága kormányoknak is (Fanatec, G25/G27).
    Én egy hétig teszteltem az RGT-t, és a Fanatec GT3 RS után is élveztem vele a játékot, pedig a kettő nem egy kategória.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A

Új hozzászólás Aktív témák