Új hozzászólás Aktív témák

  • #56268288

    törölt tag

    válasz Integra #6703 üzenetére

    Nekem is németet kellett tanulnom. Kellett azért, mert A-s osztályba jártam és az A-sok németet, a B-sek angolt tanultak, a C-sek is németet - de ott lehet tanultak angolt is egyesek, nem tudom.
    Az igazat megvallva, mindig is sz**tam a németre. Mindig a tanárokat idegesítettem, amiért anyámat be is hívták sokszor. De ötödikben átraktak a rosszabbik csoportba, akkor 5-ös lettem év végén, azóta se.. :DDD
    Azután 4-3-3 ált.suliban.

    Már azt vettem észre akkor is - ált.isk.-ban -, hogy tudtam a szavakat, amiket néha csakúgy benyögtem, ha valaki nem tudta. Pedig nem tanultam már akkor sem - a németet meg főleg. Aztán szakközép 9. osztályában, nyertem egy német versenyt.. Aztán már a versenyek sem olyanok voltak, hanem más feladatokat kellett csinálni, meg csapatokban kellett, úgyhogy többet sem voltam első. Még másodikban asszem 2-4. lehettem - valahol ott körül ?! Szakközépben voltunk 8-an németesek, a többi tizen x fő, angolos. Én voltam a legjobb németes, pedig még akkor sem tanultam, Egyszerűen értettem órán, amennyiben figyeltem és nem hülyéskedtem.. Be lehet magolni, de szerintem sokat nem ér el vele az illető, szerintem.

    Nekem jó nyelvérzékem van - szerintem -, de nem használom ki. Kiszeretném, de valahogy nincs kedvem hozzá.. Leülni és tanulni németet vagy angolt.. Áhh, ez nem az én valamim - nem találom a megfelelő szót. Majd talán egyszer.

Új hozzászólás Aktív témák