Új hozzászólás Aktív témák

  • bajaki

    őstag

    válasz bajaki #53513 üzenetére

    No, végül mindhártom hangfal járt nálam az elmúlt hetekben.
    A Genius 1250B már megvolt Utána apróról vadásztam egy Edifier R1280DB-t, de közben akciós volt emag-on az R2750DB, így azt is berendeltem.

    Laikusként hallagatom/hallgattam őket. Azt nem mondom, hogy nem veszem észre akár egy közepes és minőségibb fej/fülhallgató/hangfal között a különbséget, mert igen, de nem vagyok tisztában a szakmai dolgokkal, hogy pontosan mire kell ilyenkor figyelni.

    Sajnos nem volt lehetőségem egy időben és egy helységben tesztelni a hangfalakat (kivéve a 1250DB és R2750DB párost), így fentartásokkal kezelendő amit hallottam.

    Kezdjük a 1280DB-vel: nagyon szépen, kiegyensúlyozottan szól. Pont annyi mély van amennyi kell, hogy legyen egy ekkora hangfalnál. Külsőre is nagyon rendben van (feketét sikerült szerezni).
    DE: a 1250B-vel szemben én biztos nem venném az R1280DB-t, hangra szerintem nem ér 2,5-3x annyit. Szebben szól, ez tény, de nem annyival mint amennyivel drágább. Kivétel ez alól az az eset ha mindenképpen kell az optikai csatlakozó, mint esetemben is.
    Itt már azért sejthetitek, hogy elég elfogult vagyok a "kis" Genius-szal szemben. :D Ár-érték bajnok.

    2750DB: Nagyon szépen szól, jobban bejön hangra mint a fent tárgyalt 1250B és 1280DB. Talán picit több mélyet vártam mint amit nyújt, de meghallgatva mellette egy régebbi 2.1-es rendszert, nem is kell az a sok puffogós mély. Rendben van így.
    Valóban igényli a távolságot, túl közel ülve hozzá nem adja azt a hangélményt mint távolabbról.
    Filmezéshez/sorozatokhoz valahogy adott egy pluszt amint a fentiek nem, egy-egy hangeffektnél egészen mozis élményt is tud nyújtani.
    A távirányító matt, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Ide jó lett volna ha elfér a hangszínszabályzás is.
    A megjelenésére sincs panasz (itt is feketéről van szó), viszont a mérete nagyon nagy, tényleg. Éppenhogy elfért az asztalomon a monitorok mellett.
    A szilveszteri bulit (szigorúan 10 fő alatt :) ) a 2750DB támogatta BT-n, telefonról megszólaltatva. Itt már be volt járatva, így bátran feltekertük max hangerőre. Talán picit itt is többet vártam, de lehet, hogy optikán/jack-en hangosabb, azóta nem próbálgattam.

    Összesítve:
    Ha nem áll elő az az eset, hogy mindenképpen szükségem van optikai csatlakozóra, nem cseréltem volna a 1250B-t. Remekül szól azért a 15k körüli árért (sőt, én anno 11k-ért vettem).
    Jobb a 1280DB és 2750DB is ez tény, de otthoni kis TV-zéshez, lightosabb zenehallgatáshoz bőven elég a Genius.
    A 2750DB jobban meggyőzött mint a 1280DB, de 60k+-t nem adnék érte. 57k-ért viszont jó vétel volt.

Új hozzászólás Aktív témák