CD Projekt: A kalózok fizetni fognak

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy az idei év egyik legsikeresebb szerepjátékát, a The Witcher 2: Assassins of Kings-et több, mint 4,5 milliószor töltötték le illegálisan különböző torrent oldalakról. A CD Projekt most egy akciót indított, hogy megszerezzék, ami jár nekik, azaz minden kalóztól, akik illegálisan szerezték be a játékot, jogi úton fogják behajtani az érte járó pénzt, plusz még a kalózkodással okozott károkat is.

És hogy miképpen fogják ezt véghezvinni? Nos, elmondásuk szerint egy külső fejlesztőcsapat által kitalált módszer segítségével 100%-os biztonsággal ki tudják válogatni azokat a felhasználókat, akik illegális kópiával játszottak.

"Mint tudjátok, nem vagyunk épp a DRM-ek hívei itt, a CD Projektnél, ugyanis a DRM fáj a legális, becsületes játékosoknak is, akik úgy döntöttek, hogy a mi játékunk megér annyit, hogy fizessenek érte, s meg is vették azt." - nyilatkozta a CD Projekt egyik munkatársa.

Hozzátette még azt is, hogy a DRM hiánya egyáltalán nem azt jelentette, hogy ezzel a kalózkodásnak akarnak zöld utat adni. Miután többen is panaszkodni kezdtek, amikor bejelentették, hogy fel fognak lépni az illegális másolatokkal játszók ellen, megnyugtatták a játékosokat, hogy akik legális úton szerezték be a játékot, azoknak nincs mitől félniük.

"Mindenki megnyugodhat, csak azokkal szemben járunk el jogilag, akiknél 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy letöltötték a játékot és nem vették meg," - jelentette ki a CD Projekt alkalmazottja.

Ennél több információt nem árultak el, mindössze annyit említettek meg, hogy már eddig is csak Németországban több ezer BItTorrent felhasználónak küldtek ki ügyvédi felszólítást 912 EUR (274K HUF) befizetéséről, hogy ezzel pótolják be a cégnek okozott veszteségeket.

Azóta történt

Előzmények