The Witcher 2: Assassins of Kings 2.0 - Patch újdonságok

A CD Projekt ismertette a szerényen csak 2.0 verziószámmal ellátott patch tartalmát. Az ingyenes frissítés többek között egy vadonatúj játékmódot, nehézségi szintet, felszereléseket, valamint egy sokkal felhasználóbarátabb, különálló oktatóprogramot tartalmaz, melynek segítségével könnyebben sajátíthatjuk el a játék kezelését.

A játék vezető fejlesztője, Adam Badowski így nyilatkozott a patch tartalmát illetően: - "Nagyon szerényen csak 2.0 verziószámú javításnak hívjuk, ám a tesztelések során vált világossá, hogy éppenséggel egy sokkal nagyobb tartalmú frissítésről van szó, mint amit "Enchanted Edition" néven adtunk ki az első epizódhoz. Ez tehát egy hatalmas fejlesztés, nem csak nekünk, hanem a játékosainknak is, akár most kezdik el a kalandokat, vagy csak még egyszer végig szeretnék játszani a The Witcher 2-t."

"Korábban azt ígértük, hogy folyamatosan fogjuk támogatni a játékunkat és ingyenesen adunk ki hozzá új tartalmakat. Nos, a 2.0 Patch első azon lépések sorában, melyekkel igyekszünk eleget tenni eme ígéretünknek," - tette hozzá Adam Badowski. "A világszerte több, mint egymillió példányban elkelt játék és a szilárd pénzügyi eredmények a legjobb bizonyítékok arra nézve, hogy nincs szükség durva DRM védelemre az eladások növeléséhez, valamint drága DLC-k sem kellenek ahhoz, hogy megfelelő bevételt hozzon. Csak megfelelően kell bánnod a vásárlóiddal, és akkor nem csak pénzügyileg leszel sikeres, hanem a csodálatukat is elnyered, ami számunkra megfizethetetlen."

A fenti videón egy összefoglalót láthatunk a patch újdonságaiból, de azért pár mondatban összefoglalom a lényeget. Lássuk, mit kapunk a 2.0 verziószámú patch telepítésekor:

  1. Egy új oktatóprogramot (tutorial-t), ami különálló módként is elérhető, és lépésről-lépsre bevezet az irányítás és egyéb tudnivalók rejtelmeibe. Ténylegesen megtapasztalhatjuk, hogy miként kell a dolgokat megcsinálnunk. Hasznos lehet azok számára, akik nem játék közben szeretnék kitapasztalni az irányítás alapjait.
  2. Egy új nehézségi szint, az úgynevezett "Dark Mode" (Sötét Mód), ami tulajdonképpen majdnem ugyanaz lesz, mint az Insane (Őrült) fokozat, azonban itt lehetőségünk lesz elmenteni a játékállást, halál esetén nem kell elölről kezdenünk a játékot. Ez főleg azok számára lesz érdekes, akik új kihívásokat keresnek a játékban, azonban nem szeretnék egy esetleges halál után újra kezdeni mindent az elejétől.
  3. A Dark Mode mellé kapunk egy speciális, kizárólag ezen a nehézségi szinten elérhető felszerelést is, melyek három Dark Armort (Sötét Páncél) fognak tartalmazni, könnyű-közepes-nehéz fajtájú kivitelben. Kardokból hat új darabbal gazdagodunk, Dark Swork (Sötét Kard) néven, melyek között 3 acél és három ezüst kivitelűt találhatunk. Persze azt mondanom sem kell, hogy brutális statokkal fognak rendelkezni, az egész játékban ezek lesznek a legerősebb felszerelések.
  4. Lesznek még egyéb, "Dark Theme" (Sötét témájú) tartalmak is az új nehézségi szinten, azonban ezekről jelenleg nem beszéltek, majd játékon belül kitapasztaljuk őket.
  5. Egy teljesen új, arcade (árkád) stílusú arénajátékot is kapunk, "Arena Mode" (Aréna mód) címmel, melyben egyre több és erősebb ellenfél ellen kell küzdenünk zárt térségekben. Ezzel együtt bemutatták az új ellenféltípust, a Werewolf-ot (Vérfarkast), amikkel majd az arénában kell megküzdenünk. Minden legyőzött hullám után három különféle jutalom közül választhatunk, új fegyvereket, páncélokat vehetünk és segítőket is bérelhetünk magunk mellé, varázsló, lovag és törp harcos közül választva.

A The Witcher 2: Assassins of Kings 2.0 Patch szeptember 29-én jelenik meg, és a játék automatikusan fogja azt telepíteni. A fentebb felsorolt újdonságokon kívül több, mint 40 egyéb javítást és újdonságot is fog tartalmazni, így telepítés után még tovább javul a játék, ha ugyan van még hová fejlődnie. :-)

A később megjelenő XBOX360 verzió már alapból tartalmazni fogja a 2.0 Patch-et is. A készítők különleges ajánlatokkal is kedveskednek a patch érkezése alkalmából. A Steamen 30 Euróért vásárolhatjuk most meg a The Witcher 2-t, egészen október 6-ig. A GOG (Good Old Games) a patch kijövetele után, szeptember 29-től egészen október 6-ig 30 USD áron kínálja majd a játékot.

Azóta történt

Előzmények