Minimum 4.5 millió kalózmásolat a Witcher 2-ből

Marcin Iwinski a CD Projekt elnöke egy interjúban mondta el, hogy szerény becsléseik alapján a Witcher 2-t legalább 4.5 millió példányban töltötték eddig le. Hozzátette, hogy ennek ellenére kitartanak a DRM mentesség mellett, és nem kívánják ezzel megkeseríteni a tisztességes vásárlók életét.

Véleménye szerint természetesen nem lehet pontosan megmondani, hogy mennyien töltötték le a játékot, így csak egy bizonyos időköz alatt letöltött mennyiség hoztak ki egy végső eredményt, ami jelen esetben 4.5 millió lett.

Ez pedig azt jelenti, hogy minden legális példányra jut 4.5-5 kalózmásolat, mivel jelenleg 1 millió példányban sikerült a Witcher 2-t értékesíteni. Ez utóbbi kifejezetten jó eredmény egy PC-s játék esetében.

Marcin hozzátette, hogy számukra még mindig a kalózkodás okozza a legnagyobb nehézségeket, és természetesen mindenféle DRM-et megvizsgáltak már, de egyiket sem találták működőképes megoldásnak, így tehát ahogy azt a hír elején már említettük inkább hanyagolják a másolásvédelmi megoldásokat. E helyett inkább azzal próbálnak vásárlókat szerezni, hogy igazi extra tartalmakat kínálnak, amik vásárlásra ösztönözhetik a játékosokat.

Azóta történt

Előzmények