Új hozzászólás Aktív témák

  • zkas90

    senior tag

    válasz axlfsi #62404 üzenetére

    akárki ;)

    Volt már egy ilyen kérdés amire válaszoltam nem is annyira régen, persze eltelt azóta már pár száz hozzászólás, de most eszemben is vannak a dolgok legalább.
    Lusta vagyok utána guglizni, ezért csak emlékezetből írom a dolgokat így apróbb pontatlanságok lehetnek.

    500 vs 1 TB
    tl;dr;: Ne vegyél 1 terás gépet, mert nem éri meg. 500 gigásat vegyél és ha kell akkor mellé külső merevlemezt.

    500 GB tárhely esetén kapsz ~360 GB szabad helyet (az ugye alapból 465 GB)
    1 TB tárhely esetén kapsz ~750 GB szabad helyet (1 TB az ugye alapból 931 GB)

    Tehát nyersz az ügyön ~400 GB-tot. Ha veszel az 500 beépített mellé egy külső 500-asat. Akkor máris egy extra játékkal több fog elférni legalább. Egyébként 500 + 1TB külső hdd tökéletesen bőven untig elég szokott lenni. A 930 GB szabad helyre 50 GB-tos átlag játékmérettel számolva 18 ráfér + ugye a belső hdd is ott van.

    Azért ajánlott még külső hdd-t venni, mert neten olvasva (a régi rendszernél olvastam, azóta nem tudom hogy változott e) azt tapasztalták az embere, hogy stabilabb - gyorsabb lett a rendszer illetve a játékok is.
    Mármint ha nem a belsőre rakod a játékot és azt töltöd meg, hanem a külsőt és a belsőn van hely faszán.

    Azért írtam ezt le, mert láttam hogy 106-ért láttad az 500-as gépet. Ebből gondoltam hogy a konzolokszervizét sasoltad. Ott pedig az 1 terás mellette 120-ba kerül. 16 ezer ft-ba kerül egy 500as külső WD merevlemez. Megéri azt a + ezer forintot szerintem a dolog. 1 terás külső WD hdd-t simán kapsz 20-22 ezer körül.
    Illetve ha nem játszol egyszerre 4 játéknál sokkal többel, akkor az 500-as is elég.

    Kontrollerek
    Vannak kontrollerek (pl lunar white) amik gumis hátsó markolattal jönnek. Ezáltal kevésbé csúszik (egyszer nem csúszott még ki a kezemből a régi joy sem).
    lunar gumi sima régi

    Van a kifejezetten különleges elite controller, de erre nincs szükséged szerintem beugróként, bár ha venni akarod akkor érdemes bundleban venni, mert úgy még meg is éri talán. Ennek sasolj utána: Xbox One Elite Bundle (nem mindenhol kapni, fogyó cucc nagyon és keveset is hoztak be)

    jick jack
    jack nem jack

    Amint látod a képeken vannak kontrollerek amiken van jack aljzat alapból és van amin nincs. A boltokban ritkán lehet már találkozni régi kontrollerrel. Debrecenben a gameshopban volt kint kb 70 darab joy és abból 3 volt régi.
    Amennyiben jack nélkülit kapsz, akkor szükség van hozzá arra a kis adapterre amit a képen is látsz. Abba kell bedugni a fülest és az egy olyan kurvajó eszköz amivel fizikálisan tudod állítani a hangerőt (mind a játékét, mind a partyét). Én el nem tudnám képzelni, hogy e nélkül használnám a joyomat.
    Ilyet külön is lehet venni, bár sajnos mióta kijött az új joy azóta fogyó eszköz és magában nem is olcsó. 5-6-7 ezer ft. Ha veszel egy fülest, akkor ahhoz az esetek túlnyomó többségében adnak egyet. A gyári stereo füleshez (15-17 ezer ft) fixen adnak.

    A jackes portnál figyelni kell hogy megfelelő típusú jack legyen a füleseden. Két féle van. Ennek utána tudsz keresni ha jobban érdekel. (nem a 2.5 és 3.5-re gondolok hanem a földelésekre) Hirtelen nem ugrik be, hogy milyen típusú a boxé, de gyorsan megleled te itt a topikban is vagy a guglin. Elvileg mindkét típust lekezeli. Egyiknél tökéletesen, másiknál nem lesz hangchat hangod és beszélni sem tudsz + a játék hangja is halkabb lesz, mintha megfelelőt használnál.
    Az adapteres mókánál nem tudom, hogy ez hogy működik. Van itthon egy 2 jackes SS siberia v2-m, a hang faszán jön rajta, de a voice chatet nem tudom ugye használni. A kis ratyi telefonhoz kapott fülesekre is rendesen adja a hangot. A gyári fejes, meg fasza vele minden téren nekem (nincsenek nagy vágyaim egyébként ezen a téren).

    Elite Bundle
    Egyetlen igazi különbséget csak ennél tapasztalhatsz a gépekben (a hdd mérete ugye nem számít igazán). Itt nem sima 1 terás HDD-t kap a vásárló, hanem SSHD-t. Amiből 8 GB SSD. A rendszer kicsit gyorsabb lesz tőle, meg talán a játékok is kicsit stabillabbak, de méretéből nem kell akkora fejlődésre számítani, mintha egy régi laptopban a hdd-t lecseréled ssd-re (vagy pc-ben vagy bármiben). Ott ugye az agyad eldobod, akkora ugrást jelent. Aki erre gerjed, az amúgy itt is kicserélheti SSD-re a merevlemezeket (garivesztés terhe mellett a belsőt is).

    A gép mellé még jár az Elite controller, amin vannak előre programozható profilok (én most ilyen gombkiosztással akarok Halo 5-özni, de forzázni más profillal akarok és akkor azt töltöm be).
    Vannak extra gombjai, blablabla. A belseje a cuccnak ugyan az egyébként. Külsőre viszont masszívabb. Az ára magában 45 ezer ft körül van.

    Kinect
    Vannak gépek amik mellé adnak kinectet (használtan 15-20 ezer ft körül magában beszerezhető, újonnan boltból 30-35 körül láttam). Olyan 1.7 - 2 méteres hely kell a kinectnek a kényelmes használathoz, de erről a kedves bulika tudna neked mesélni. Nem rossz cucc. Sajnos nálam nem fér el, de gondolkozom így is a beszerzésén, mert néha használnám.
    Illetve ha nem kell a játék része, frankón tudod hangutasítással kezelni a gépet rajta keresztül. Illetve így már a box képes a tv-t is bekapcsolni, mert a kinect infrán keresztül megoldja ezt.

    ui: Sikeresen elolvastam a korábbi hozzászólásodat is. :D Amit kinéztél boxot, annál én 99,99%-ra azt mondom, hogy a régi típusú joy van mellékelve. Vannak itt emberkék akik úgy eszik a controllereket, mintha achievementet kapnának érte (nyugi bulika, csak viccelek :D), de nekem mindkettő nagyon faszán bírja. Egy sunset bundles fehér és egy régi sima fekete. Nem nyikorognak, nem nyöszörögnek, nem törnek el, pedig naponta 10 percet egy 2 és fél éves kis tök is játszik rajta. Általában forzát szoktam kapcsolni neki (versenyatózzzunk) és úgy tekeri a stickeket, mint én sem tudom.

    Egyébként teljesen jó az alap bundlet megvenni. 106 ezer forint mellé 1 hónap ea access nincs ezer forint (azt hiszem 600 körül van, de már rég nem néztem) illetve kapsz egy hónap ingyen live-ot ha beregisztrálsz egy bankkártyát (nem fogja az ms ellopni). Ezzel az első hónapban annyi játékot kapsz, hogy győzd végig játszani. Nem beszélve a trial időszakokról is (10 órát minden ea játékkal tudsz játszani).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák