Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    A hétvégén jó pár órát beleraktam a Wasteland 3-ba.

    Összességében eddig tetszik.

    A kezelésen/irányításon sokat egyszerűsítettek, úgyhogy kis megszokás után elég jól használható konzolon, leszámítva azt a pár ritka esetet, amikor valamilyen környezeti vagy tereptárgy kitakarja a karaktert – az egyetlen dolog, ami itt zavar az az, hogy amikor a wasteland-en autózunk (azaz a location-ök között mozgunk), akkor fix kameranézetben látjuk a terepet, nem tudjuk forgatni a kamerát.

    Tetszenek az apró könnyítések, amiknek köszönhetően konzolon könnyebb dolgunk van az irányítással: nem kell külön menedzselni a parti tagjainak az inventory-ját, egy nagy közös inventory van. Hasonló a helyzet a skill check-ekkel, ha a partiban van olyan tag, akinek megvan a szükséges szintű képessége valamihez, akkor egyszerűen elvégezhető az adott tevékenység, nem kell külön kiválasztani az adott karaktert és vele végrehajtani a szóban forgó dolgot. (Ezt a fajta menedzselgetést már gépen sem szerettem a Wasteland 2-ben.)

    A hangok elmennek, voice acting semmi extra, tisztes iparosmunka ezen a téren minden. Zenék hasonlóan. Minden a helyén, de semmi nem okozott "WOW!"-érzést (a servitorokon azért mindig jót mulattam).

    Grafika, környezet távolról (kizoomolva) jól néz ki, közelítve is vállalható. Összességében eddig hangulatos.

    Sztori: még csak az elején járok, szóval erről olyan sokat eddig nem tudok mondani, egyelőre nem váltja meg a világot, de meglátjuk, hova fut ki. A korábban megszokott választási, döntési lehetőségek itt is megvannak, egy-egy encountert vagy beszélgetést számtalan módon meg lehet oldani.

    Két dolog zavar egyelőre: rettenetesen sokat (és ráadásul lassan) tölt a játék. Minden helyszínre való belépéskor, azok elhagyásakor, stb. Ez nagy mínusz pont nálam.
    A másik az esetenkénti bugok. Eddig a hétvége alatt egyszer fagyott csonttá a játék (fekete képernyő, beakadó hang), egyszer nem nyitotta meg a karakter képernyőt, egyszer a töltőképernyőre rossz helyre került a töltésjelző csík, ill. ha egy darabig pause-ban hagyja az ember a játékot és be van kapcsolva az automatikus mentés, akkor a játék indítása után egy darabig dobálja a "game saved" üzeneteket a jobb felső sarokban (pont a térképre), annyiszor, ahányszor mentett állás közben.

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák