Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    Topikgazda

    Egyébként azon túl, hogy unalmas ugye ez a téma, azért dühítő is, hogy elvakultan mennyire felületesen vagyunk képesek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). A tényeken nem figyelmen kívül hagyva, hogy a legtöbb eszközt a Sony adta el eddig, a leggyorsabban fogyó eszköz a Switch és az éppen aktuális legerősebb hardver az X fontos lenne részleteibe is belemenni, ha nem is abba, hogy melyik a jobb - hanem abba, hogy melyik éri meg a legjobban bizonyos esetekben:

    1.
    Ha életkort nézünk, akkor ott van pl. a 7 év alatti korosztály. Mivel ebben érdekelt vagyok 4x-esen is én tudom mennyire nehéz nekik tartalmat találni. A három top konzol nem a legmegfelelőbb ennek a rétegnek, azonban azt vettem észre és nálunk ez vállt be, hogy az Xbox360 Kinect játékai illetve pár régebbi játék nagyon le tudja őket kötni, illetve mi beszereztünk egy direkt ennek a korosztálynak készült konzolt is a LeapFrog LeapTV nevűt, amit csak ajánlani tudok minden kisgyerekesnek.

    +1 Xbox, +1 LeapFrog

    2.
    Haladhatunk tovább életkor szerint és itt jön be a kisiskolás réteg, akiknek szerintem már nem számít az elavult Kinect és a régebbi játékok, sokkal inkább azok felé a címek felé fordul, amelyeket a kortársaival tud közösen játszani. Amennyire én ismerem, itt a Minecraft és a LEGO játékok most nagy sikernek örvendenek, amelyek mindhárom konzolra elérhetőek már, de a három közül ezt a korosztályt játékokban és látványvilágban egyértelműen a Nintendo Switch találja meg legjobban (az már egy további kérdés, hogy azok a 7-12 éves gyerekek akik most kapnak Switch-et azok 2-3 év múlva váltanak majd inkább PS-re vagy Xbox-ra vagy megtartják a konzolt, lévén arra van már ezer és egy tartalmuk - és addigra arra is megjelenik többminden?)
    +1 Nintendo

    3. A 12-13 éve feletti korosztállyal egészen a felnőtt (öreg) korig beszélhetünk nagy valószínűséggel arról a tömegről, amelyet már nem lehet csak érdeklődési irányok alapján jól becsoportosítani.

    3/1. Ha valakit a legújabb sport (foci, nfl, nhl, nba...) játékok mozgatnak meg, akkor az azt jelenti, hogy leginkább multi címekkel fog játszani és a vásárlást erősen befolyásolhatja, hogy bizonyos játékok mennyibe kerülnek egyes platformokon ill. azokon mennyien játszanak. Az elérhetőség tekintetében talán itt fel lehet hozni határozónak az EA Access-t az Xbox One oldalán ill. a masszív tömegeket a PS4 oldalán, de nagy valószínűség szerint az EA Access többet nyom a latba (pénzátrcakimélő) mint a user-szám.
    +1 Xbox

    3/2. Még mindig multiplatform címek, de már FPS a cél. Aki ilyen belépővel vásárol konzolt, az szerintem a népszerűsége miatt most minden bizonnyal PS4-et fog venni. Sokat jött fel az Xbox az elmúlt 1 évben, de a PS népszerűsége töretlen. Ha valaki BF1-el és a többi olyan játékkal akar játszani, ahol minimális a kampány, de multi van dögivel, az hamarabb találja meg a saját ismerőseit a Sony eszközén, mint a riválisokén.
    +1 PS

    3/3. Open World játékok esetében is nálam a Sony lenne a befutó a PS4-el ha most akarnék vásárolni konzolt azért, hogy ezekkel a típusú játékokkal játsszak, mint az AC: Origins és a többi, nem egészen azért mert a kategória és az elmúlt év legtöbbre értékelt játéka a Horizon Zero Dawn ugye PS exkluzív.
    +1 PS

    3/4. És jöjjenek akkor az erősen történet orientált, rengeteg játékidővel rendelkező, de ugyanakkor összetett, dialógusokra és jelenetekre felépített játékok, amelyek már kvázi interaktív filmeknek számítanak. A multiplatform címek között kevés ilyen van, ellenben a PS4 exkluzív címei között nagyon sok. Számításaim szerint ebben a kategóriában is a Sony lenne aki megszerzi az új vásárlókat.
    +1 PS

    3/5. Rövidebbre fogva kicsit, ha az autós játékok szerelmesei keresnek maguknak otthont, akkor a Forza Horizon 3 visszajelzései illetve a Forza Motorsport 7 Play Anywhere megléte alapján én Xboxot választanék.
    +1 Xbox

    4. Ha valaki abszolút csak "úgy" akar venni egy konzolt, akkor mit csinál? Megkérdezi az ismerőseit. Tekintve a konzol eladásokat, ma 10 emberből 8 azt fogja tanácsolni valakinek, hogy vegyen PS4-et. Így önálló reklám értéket tekintve is a Sony terméke a legvalószínűbb választás.
    +1 PS

    5. Ha valaki most vált korábbi generációs konzolról, akkor értelem szerűen azt fogja választani amit korábban is használta, tehát egy PS tulaj PS4-et, egy Xbox felhasználó One-t fog venni, de más a helyzet egy X360 tulja esetében, hiszen ha ő addig is fizette a Gold-ot akkor GwG keretében már lesz elérhető játéka One-ra ill. a visszafelé kompatibilitás miatt és a GamePass, EA Access miatt sokkal többet kap, mint egy PS3 tulaj. Ettől függetlenül ez teljesen egyértelmű ki mit választ.

    6. Ha valakit a pénz vezérel, hogy a lehető legolcsóbban tudjon sok játékhoz jutni, akkor a GamePass és az EA Access képes bevonzani új felhasználókat
    +1 Xbox

    Nem számolom össze melyik kategóriában kit hoztam ki jobbnak, egyfelől mert ez nem verseny (ill. nem nekünk) másfelől pedig még számtalan kategória van, ami befolyásol valakit ha konzolt akar venni, újabb konzolra akar váltani vagy bármi egyéb.

    De ami az exkluzív címeket illeti, egy érdekes történet:

    Kezdjük ott, hogy ha a kezdetektől nézzük az értékesítéseket nem pedig éves eladásokat veszünk alapul újra és újra, akkor az Xbox One Top50 érétkesített játékai között 9db exkluzív van, míg a PS4-nél 7. A Top10-ben és a Top5-ben is ugyanúgy 1-1. Nem mondhatjuk így, hogy a Sonynál főleg az exkluzívok miatt veszik a konzolt, DE egy tanulságos történet van a háttérben. A minden idők legtöbb eladott videó játékok TOP50-es listáján nem, hogy még nincs se Xbox One se PS4 játék, de az egész listán összesen KÉT DARAB Xbox ill. PlayStation játék van, egész pontosan a 20. a Kinect Adventures (nálunk megvan még mindig a legtöbbet futó játék a 7 év alattiaknál) illetve az 50. helyen a Gran Turismo 3: A-Spec. De ezek még mindig fasorban sincsenek azzal, amit a Nintendo művelt egyéb platformain, pl. hogy a 2006-ban piacra került Wii játékait olyan iszonyat mennyiségben adták el, hogy az valami hihetetlen, egyedül a Tetris, a Minecraft és a GTA V. tudták őket a dobogótól távol tartani. Illetve a Nintendo egyértelmű főlényén túl felhívnám a figyelmet még a 21. helyen a PUBG Windows-os (Steam) verziójára, tekintve, hogy csak most lett végleges verzió, de még így is 24 millió példány kellet el belőle, lehet, hogy ezzel most aranytojás tyúkot fogott az MS.

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák