Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz JamesHun #110284 üzenetére

    De ha az áfát nem nézzük, akkor az egyik ország lakossága megkapja a terméket kb 15000 + áfáért, a másik ország meg 16500 +áfa körül (talán 21 a magyar store ba az alap játék). Már itt megvan az árkülönbözet fele.

    Erről a legkevésbé konzolricsi tehet. Igaz teljesen más területen, de mi is kereskedünk hivatalos gyártói dealer státuszban és le kell nyelni a békát, hogy nem minden régió dolgozik azonos árakon. Mi is szívunk vele, de több előnye van így is a hivatalos partnerségnek, mint hátránya.

    "De azt is fel lehetne hozni, hogy sokan használtan veszik csak meg a játékot és utána eladják, így nem is a külföldi vásárlás a baj, hanem a használt játék piac."

    A kiadó szemszögéből igen, ez is baj. Nem véletlenül tolnak ennyi DLC-t, Season Passt, Gold, Deluxe, Anyámkínja kiadást, mert az nem átruházható. Az alapjáték ma már csak belépő, ha teljes játékot akarsz, az 30 ezer forint felett kezdődik.

    "Meg a barmok a digitális vásárlást nem veszik bele a statisztikába, és ha 10000 ember megveszi online magyar store ból és lemezesen meg csak 5000-en akkor a kiadónak aki a fordítást csinálta csak az 5000 eladásból csurran cseppen pénz."

    Mivan? A kiadó jelen esetben a Ubisoft, neki a digitális és a lemezes eladásból is jön pénz, sőt a digitálisból még több. Szerintem te a magyarországi disztribútorra gondolsz, ha egyáltalán beiktat ilyet a kereskedelmi láncba a Ubisoft (mivel EU-s cég, nem feltétlenül van rá szüksége). De a fordítást a kiadó csinálja annak függvényében, hogy mennyi példányt ad el egy adott régióban (minden kópiát beleértve, magyar Store-ban eladottakat is). Ha a magyarok egyre többet vásárolnak a szingapúri, orosz, argentin, stb régióban, neki abból is van bevétele, de a statisztikában ez oda fog íródni, nem a magyar eladásokhoz.

Új hozzászólás Aktív témák