Új hozzászólás Aktív témák

  • szbalogh

    őstag

    Következő top of the tree Obj 140 apropóján és mert mindig visszatérő kérdés és nem mellesleg én is itt tartok :B
    Egy kis képpel kedveskedek Nektek:

    Ezek azok a paraméterek, amikről ritkán esik szó.
    Ágyú sorrendben T62 > 140 > 430. Az egymás mellett levőket összehasonlítva apró a különbség de a 430 néha nagyon idegesítően pontatlan. Ráadásul mozgása is ennek tágul szét legjobban a célkereszt. Az a kis dpm előny szinte elhanyagolható, esetleg 1v1-ben ha folyamatosan lehet lőni jöhet ki a haszna... ritka eset. Ágyúban a T62 a nyerő.
    Torony. T62 > 430 = 140. Igen, a T62 tornya lényegében sebezhetetlen. A másik kettőnek nagy felületen van 100mm-el is beüthető rész, főleg a 140-nél idegesítő, hogy minden fos belövi. Csőlehajlást is ide venném. +1 fok a 140-nek de mire megy vele ha minden átlövi? Nem nagyon van olyan szituáció, amit csak -6 fokkal lehet megoldani és -5-el már nem...
    Tanktest-páncélzat. Szerintem medeknél nem érdemes ilyennel foglalkozni de a 140 elég lapos, a 430 meg még keményebb. A T62 itt elvérzik, mert nagyon meredek szögben van döntve az eleje. Kerülni kell vele a közelharcot gyors tankokkal szemben.
    És ezzel el is érkeztünk a T62 másik nagy előnyéhez, a gyors test és toronyforduláshoz. Nehéz tanokat ezzel lehet legkönnyebben kerülgetni. Bár a 140 és 430 motorteljesítmény/súly aránya jobb, de a talaj-ellenállásuk is nagyobb, így már alig marad el mellettük a T62.
    Álca. Szerintem nagyon fontos a jó álca, ami persze sohasem elég :) 430 > 140 > T62 a sorrend. Érdekes módon a legnagyobb HP-s 430 álcája a legjobb. Persze a T62 álcája is csak kicsit marad el pl az Rhm. Pzw. álcájától (15,7 vs 15,4 csak a viszonyítás kedvéért).
    Jómagam a T62 pártján állok a jó ágyú és kemény torony miatt. Amiben jó abban nagyon jó. Ezeknek a medeknek ha látszik az alja már úgy is mindegy, valami úgy is átviszi.
    Nektek mi a véleményetek?

    Nick: HE_Storm

Új hozzászólás Aktív témák