Hirdetés
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz tjb007 #34845 üzenetére
A 710N-t mivel az legnagyobb tudású a három közül.
10k-ból lehetne venni egy 841ND-t és teszel rá custom firmware-t, elég sok mindre tudnák használ és a külső, 5 dBi-s antennáival jobb eredményt is tudnál elérni mint ezekkel az apró belső antennásokkal.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bucc
csendes tag
sziasztok
vásároltam néhány napja egy tp link TL- wr740N rooter -t egy laptop miatt.
a problémám az lenne hogy wifi terhelés hatására a rooter újra indul, és 5-8 mp ig nincs persze net, a dolog érdekessége h minél közelebb vagyok a laptoppal a rooterhez annál tovább bírja.A másik érdekes dolog, h amikor újra telepítettem a laptopot és legelőször a wifi drivert raktam fel akkor úgy emlékszem nem volt semmi probléma, tehát gond nélkül tudtam hd videót nézni youtube on. ezt követően feldobáltam a laptop dolgait és előjött ez a probléma, bár elég furcsa lenne ha laptop hiba miatt indulna újra rooter.
szerintetek hol keressem a hibát?
előre is köszi a választ -
deadwing
addikt
Valaki tudja, miért van az, hogy 1-2 AP jelerőssége látszólag felugrik 100%-ra? Ez inSSIDer nevű progival szépen látszik, és roppant mód zavaró, mikor másodpercenként ez történik. Ez csak atheros chipsetre jellemző vajon? Mert ez idáig kb 3-4 adapterrel próbáltam, mindegyik atheros volt és mindegyik ezt csinálta win alatt.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
deadwing
addikt
válasz Gubek-Einste #34857 üzenetére
Friss winem van, jelenleg nincs fent a progi -persze ettől függetlenül a jelenség megvan-, ezért kérdezném, hogy melyik verziót és honnan érdemes letöltenem?
-
Topikgazda
-
deadwing
addikt
válasz Gubek-Einste #34859 üzenetére
3.0 volt eddig is, felraktam azt, köszi.
No, itt van amiről beszélek, ez a jelenség az összes AP-nál jelen van. Kijelöltem találomra egyet, egy olyat ami nagyon messze van, de néha feltolja 20dBm környékére... A kérdésem azért fontos, mert kiépítek haverral egy hálózatot 2 yagival, a távolság kb 150 méter, és érdekel, hogy ez a jelenség mennyire fogja befolyásolni a kapcsolat stabilitását.Pillanat, kitörlöm az AP neveket...
[ Szerkesztve ]
-
bucc
csendes tag
válasz Gubek-Einste #34856 üzenetére
szia
egy rooter reset úgy tűnik megoldotta a problémát, azért nem nem próbáltam korábban mert alig használok rootert.
köszi a segítséget.
-
uzerto
tag
Helló!
Vettem egy új notebookot (ASUS G56JR), és az albérletünkben lévő wi-fi hálózatra nem tudok rácsatlakozni ma reggel óta. Tegnap este még megfelelően működött. A többi notebook rendesen tud csatlakozni, még a telefonom is tud, de ha laptopról próbálok csatlakozni, akkor a csatlakozás közben hibát jelez. Az oprendszerem: win 8.1. Ha jól emlékszem régebben is csinált ilyet, amikor win 8.0-m volt. Vajon mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz deadwing #34861 üzenetére
Sok az egymást zavaró hálózat így emiatt lehet ez a jelenség.
Egy próbát mindenképpen érdemes tenni mert egy irányított antennával más a helyzet, azt annyira talán nem befolyásolja.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
uzerto
tag
válasz Gubek-Einste #34865 üzenetére
Próbáltam mindkettőt, de semmi eredménye nem volt. De azóta megint sikerült felcsatlakozni simán. Nem is értem
-
e2170Htlecso
csendes tag
Sziasztok!
Egy Linksys WAP300N WiFi Access Pointtal miylen beltéri WiFi lefedettséggel számolhatok ? Van valakinek tapasztalata ?
-
Topikgazda
válasz e2170Htlecso #34867 üzenetére
Előre nem lehet megmondani mivel minden helyszín más és más, csak a helyszínen végzett próba során fog kiderülni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
e2170Htlecso
csendes tag
válasz Gubek-Einste #34868 üzenetére
Egy WA901N-es TP-Linknél többet tud szerinted ?
-
Hina
aktív tag
Szeretnék egy cég telephelyén egységes wifi lefedettséget.
Jelenleg több különböző AP egy SSID-t sugározva üzemel. A WiFi lefedettségi körök többnyire összeérnek. A "nyögetem" az lenne, hogy az illető a vezeték nélüli hálózatot a mobilján használva mozogva a cégnél ki be lépked neki a wifi kapcsolat és nem egységes, nem állandó (ami bizonyos okokból érthető).
Megoldható e az, hogy ne ki be lépkedjen, hanem folyamatos kapcsolat legyen az AP-ok közötti váltás, esetleg úgy hogy mind ugyanazon a csatornán üzemel? Vagy van erre valami cél szerszám, egy spéci AP, ami le tud fedni közel 1000 m2-t??[̲̅̅S̲̅a̲̅m̲̅s̲̅u̲̅n̲̅g̲̅] [̲̅̅G̲̅a̲̅l̲̅a̲̅x̲̅y̲̅] [̲̅̅S̲̅8̲̅+̲̅]
-
krealon
veterán
-
Hina
aktív tag
válasz krealon #34871 üzenetére
Köszönöm az ötletet, és még hasonlókat szeretnék kérni.
Ez mit tud, amit más egy gyártmányú/márkájó AP nem?
Range extendert (linksys) már vettünk, és az egy kalap kaki, mert a hálózati sebesség a felére esett vele.
Ezért kérdezem, hogy ez hogy működik? hogy lehet belőle egy egységes ("romingolás" nélüli) wifi hálózatot létrehozni?[ Szerkesztve ]
[̲̅̅S̲̅a̲̅m̲̅s̲̅u̲̅n̲̅g̲̅] [̲̅̅G̲̅a̲̅l̲̅a̲̅x̲̅y̲̅] [̲̅̅S̲̅8̲̅+̲̅]
-
dmc
aktív tag
Lehet.
Nekem 8db üzemel és semmi gondom nincs vele nem szakadozik meg ilyesmi meg ha belép az ember az ajtón felcsatlakozik a wi-fi re és onnan tol mehet bármerre .
Nekem bevált. -
idegen lény
őstag
Tanácsot szeretnék kérni Wi-Fi antenna vásárlásához! 500 méterre lévő ingyenes WifiZone-hoz szeretném használni, de nem baj, ha nem erős a jele, és nem mindig van jel, legalább nem lógok állandóan a háló fogságában. Asztali géphez mindenképpen legyen jó, Windows 8.1-hez, de az sem ártana, ha laptoppal is lehetne használni. Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Topikgazda
válasz e2170Htlecso #34869 üzenetére
Előre nem lehet megmondani de kb egy kategória a két eszköz, hogy melyik lesz jobb adott környezetben előre nem lehet megmondani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz idegen lény #34878 üzenetére
Vegyél egy kültéri AP-t amely felcsatlakozik a wifi hálózatra kliens módban és UTP-n tovább adja a vett hálózatot így bármilyen eszközzel használható lesz amelynek van LAN csatlakozója.
-
vbbb
addikt
Mekkora kábelt lehet maximum használni egy külső panel antennánál? Gondoltam veszek egy 9m-est és a padláson elhelyezem a vevőt.
-
krealon
veterán
Radioatvitelnel alapveto, hogy a leheto legrovidebb legyen a tapvonal (az antenna es a meghajto kozotti kabelszakasz), mert az zavarforraskent mukodik.
9m -es kabelnel (foleg ha gyenge minosegu / vekony) a csillapitas elviheti az antenna nyereseget.
Jobb megoldas lenne egy tavtaplalt (Power over Ethernet) eszkozt az antenna kozelebe telepiteni.
-
idegen lény
őstag
válasz Gubek-Einste #34880 üzenetére
Gondoltam, hogy külső antenna kell hozzá, de milyen lenne jó?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
vbbb
addikt
-
EveRY
csendes tag
Össze akarom kötni a házunkat és a kertett az alább felsorolt rebdszerrel, csak nem tudom, hogyan kell a két eszközt normálisan beállítani. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszi!
A vevőnek MikroTik SXT Lite5 van az AP-nak pedig MikroTik Metal 5SHPn plusz az AP-n ilyen antenna: http://www.wlan-ok.hu/cb_grid_5_ghz_24dbi_grid_antenna_14227
EveRY
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok uraim!
A segítségeteket kérném! Nekiálltam JTAG kábelt gyártani, kész is lett. Az ok egyszerű: Linksys WRT54G V 5.1 routerem agyhalott lett, és vissza szeretném hozni. (öcsémé,de ez mellékes)
Nekem van egy ugyanilyen V 1-es, tomatoval, szépen megy is. Amit hiába keresek napok óta, az a gyári firmware, amit vissza szeretnék húzni rá. Ezek után kapna egy tomato-t ez is, vagy egy ddwrt-t.
Ha esetleg segítenétek, hálás lennék. Van aki megcsinálná helyettem, de én szeretném. Nem feltétlen pénz miatt, inkább a kihívás hajt. Köszi!Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
And
veterán
válasz SüdiLaller #34886 üzenetére
Nem értem a problémát: miért kell a gyári, ha amúgy is Linux-alapú fw-t szeretnél rá tenni a helyreállítás után? Letöltesz egy WRT54G v5.x-hez való bootloader-t (már eleve linuxos CFE-t), felteszed jtag-kábel és valamelyik kompatibilis debrick utility segítségével, majd ráküldöd parancssoros TFTP-n a megfelelő image-fájlt (dd-wrt vagy openwrt). Ezzel a vxworks-killeres kínlódást is meg tudod magadnak spórolni, hiszen a bootloader eleve az lesz, amelyik a végső firmware alá kell. Tomato nem fog menni, ez csak 2 MB flash-t tartalmaz, emlékeim szerint a Tomato a v5.x hardvereket nem támogatja.
CFE-t le is tölthetsz, de generálhatsz is magadnak (utóbbi esetben a hardver házára írt eredeti MAC-címeket fogja tartalmazni) például a Skynet Repair Kit részeként futtatható 'Bootloader Creator' nevű segédprogrammal. Sajnos utóbbi program az eredeti (letölthető) állapotában nem tartalmazza az eszköz-adatbázist, online kellene frissíteni, de a szerveréhez már nem tud kapcsolódni. Mindenesetre tudok neked WRT54G v5.x-hez való CFE-t adni, ha írsz MAC-addresst. A gyári firmware-t meg felejtsd el, ha egyszer nincs rá szükséged .[ Szerkesztve ]
-
Benjamin95
csendes tag
Helló! Segítségre lenne szükségem. 500 Megás netem van és ezt azt jelenti, hogy minimum 80 Megával kéne töltsek le. Mégis csak max 8-cal töltök. Mi lehet a baj?
-
Topikgazda
válasz Benjamin95 #34890 üzenetére
Ha több minden írnál akkor okosabbak lehetnénk.
Milyen eszközök van?
Hol/hogyan mérted?
Körülmények/környezet milyen?
Minél több az info, annál könnyebb/gyorsabb/egyszerűbb a válaszadás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Benjamin95
csendes tag
válasz Gubek-Einste #34891 üzenetére
Itt a mérés eredménye (egyébként 62,5-öt kellene mutasson, mert 500 Mb az 62,5 MB)
Last Result:
Download Speed: 22358 kbps (2794.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 27421 kbps (3427.6 KB/sec transfer rate)
Latency: 5 ms
Jitter: 1 ms
2014.5.22. 19:34:07Mire érted, h körülmények, környezet?
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a haverom feltett ESET NOD32 antivírust és azóta nem tudok csatlakozni wifin keresztül az internetre, kábelen meg igen! Mi lehet a probléma? Nem azonosított hálózatot ír ki!
Köszönöm!LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
Topikgazda
válasz Benjamin95 #34892 üzenetére
Milyen eszközökkel van használva (router/kliens eszközök)?
Wifi-n vagy kábelen volt a mérés?
Falak száma/anyaga, távolságok (függőlegesen/vízszintesen)?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Tamás34
senior tag
válasz Gubek-Einste #34895 üzenetére
Szia! UPC Cisco router!
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
Topikgazda
-
Zozzant
addikt
Üdv, aki tudja melyik jobb kérem árulja el
TL-WN822N
vagy
TL-WN8200NDaz utóbbi felé hajlok a levehető antenna miatt főleg.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Tamás34
senior tag
válasz Gubek-Einste #34897 üzenetére
Szia! Bocsi, de abszolut amatör vagyok! Mi az hogy Kliens? Előtte ment rendesen!
-
Tamás34
senior tag
válasz Gubek-Einste #34897 üzenetére
Kikapcsoltam, de semmi! Maga a hálózatot látja, a kód is jó, de azt írja, hogy nem azonosított hálózat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest