Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    Régebben írtam, hogy W10/Office 2016 alól hibás a nyomtatás. Na, ezzel kapcsolatban vannak fölöttébb meglepő fejlemények -- ha valakinek van sejtése a megoldásról, ne tartsa magában!

    A probléma eredetileg ott jelentkezett, hogy az A4-esnél kisebb űrlapjaimat Word 2016 alól félrenyomtatta a nyomtató, azaz nem középre rendezte, ahogy a lapadagoló, hanem a szélre, így a tartalom bőven lecsúszott az iratról. Erre töménytelen mennyiségű panaszt találtam a neten, a MS szakértői meg egyfajta süketek párbeszédeként mantrázták a teljesen haszontalan beállítási tanácsaikat (éppen csak nem onnan kezdték, hogy jól van-e bedugva a nyomtató).
    A dolog ott lett érdekesebb, hogy nem csak a MS Office, hanem a SoftMaker és a Libre is félrenyomtatott.
    Kézenfekvőnek tűnt, hogy akkor a printer driverrel lesz gond (szó szerint az összes nyomtatónál, aminek a lapadagolója középre húzza össze a lapot: Canon, HP, Oki, Xerox, amit próbáltam), úgyhogy kitisztítottam a drivereket és újratelepítettem azokat, a Windows beleszólási lehetőségét kizárva. (Korábbi Windowsok alatt nincs probléma...) Nem vált be, a borítékokat és kisebb lapokat továbbra is a lap fölé akarta nyomtatni.
    Ekkor jött a felismerés: az űrlapokat viszont így már jól nyomtatta! Én az űrlapokat (pl. postai tértivevény) úgy oldottam meg, hogy készítettem egy táblázatot, aminek a megfelelő cellái fedésben vannak az űrlap rovataival, és amit beléjük írok, az az űrlapon is a kalitkába esik. Jött az ötlet: mindenben legyen táblázat, még ha akár csak egy cellás is -- mert így már a helyére került a szöveg. Tehát: ha a szövegszerkesztőben sima szöveget írok, azt elcsúszva nyomtatja ki, de amint táblázat kerül oda, már pozícióhelyes a nyomtatás!

    Mindez kizárólag Windows 10 alatt, a nyomtatók gyári drivereivel, tetszőleges szövegszerkesztőből, A4-esnél minden kisebb lapméretnél...

    Na,ennek mi lehet az oka?

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák