Új hozzászólás Aktív témák

  • -PLevi-

    senior tag

    Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem!

    1. Driver-eket mikor szükséges telepíteni? A videókártyáé* már fent van, csak az az egy nem ment "magától". Minden más működik, eszközkezelőben sehol sem "találtam" felkiáltójelet. Szóval a kérdésem pontosítva: Jelen esetben szükséges még valamilyen illesztőprogram felpakolása? Egyébként laptopról van szó.

    *2. Integrált AMD chipről van szó. Hivatalos oldalról letöltött majd kicsomagolt Catalyst Software Suite 10.2-vel eszközkezelőben történt manuális frissítés után (megadott elérési útvonallal természetesen) működik. Igaz, nincsen Catalyst Control Center, de nem talán probléma. Viszont a WDM Integrated Driver 10.2 mire való? Jobban mondva szükséges telepíteni?

    3. Szeretek rendet tartani a gépen. Van értelme az általam telepített drivereket, programokat és játékokat külön mappába telepíteni? Továbbra is a rendszer meghajtóra, csak nem a Program Files-ba. Így talán jobban el tudnám különíteni a saját dolgaim a Windows alap cuccaitól.

    4. Az előző kérdésből következik: Meg lehet valahogy csinálni, hogy minden program csak az általam megadott telepítési mappájába rakja a szemeteit és a mentéseket/beállításokat, ne több helyre? (Tehát ne rakjon semmit a Felhasználó\Dokumentumok és a Roaming (avagy %Appdata%) mappába. Utóbbi nem is akkora probléma, elvégre ezért van, de a saját dokumentumaim közé ne tegyen semmit!)
    Szeretem használni a Windows dedikált mappáit, persze szigorúan az adatpartícióra áthelyezve.

    5. A lapozófájlt hogy érdemes beállítani 1GB RAM mellé? Hagyjam hogy a rendszer kezelje, esetleg állítsak be kezdeti és maximális értéket, vagy jó lesz a fix 1-2GB? Melyik opció a legjobb? Én a fixre szavaznék, akkor talán nem töredezik annyira. És mennyi lenne az optimális mennyiség? Illetve rendszer (gondolom igen) vagy adat meghajtóra érdemesebb?

    6. Szükséges külön töredezettségmentesítő, vagy megfelel a beépített?

    7. Húgomé lesz a gép, és nem szeretném ha rendszergazdai jogokkal rendelkezne. Egyrészt nem ért hozzá, másrészt ebből kifolyólag semmi szüksége rá. Jelenleg csak a telepítés után létrehozott felhasználó van a rendszerben. Hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni azt, hogy ne tudjon akár akaratlanul elállítani dolgokat és telepíteni, de pl. Windows Update menjen automatikusan stb.
    Mindenképp kell hozzá két felhasználó (egy rendszergazda és egy korlátozott)?

    Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák