Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz havri1 #23337 üzenetére

    Nekem sikerült megcsinálni. Egyszer. Tényleg unom, hogy a 8-as valahogy önkéntesen visszaállít dolgokat szerintem. 2 dolgot kerestem: mi lassítja az operát, és mi írhat az ssd-re folyamatosan,amikor nem is látok (hdd-nél nem is hallok) lemeztevékenységet, de a HDD led mégis folyamatosan villog. Aztán kiderült mi is a win szívdobogásának az oka. (a microsoftnál amikor érdeklődtek többen, azt a választ kapták többek között, hogy ellenőrizzék a hdd állapotát, indexelés, stb
    Idézet
    "Hi,
    I would like to suggest you check the hard disk for errors first.
    If the hard disk is good, I would like to suggest you update the BIOS and the Chipset drivers.
    If it does not work, you may try to rebuild the index and check the issue after finishing rebuilding the index.
    What’s the result?
    Regards,
    Arthur Li - MSFT") Ez egy MS válasz a sok közül :)
    Mondták hogy rootkit, SMART-ot biosban kikapcsolni, stb, sok magyarázat van, én is kérdeztem itt is, máshol is mert zavar hogy mi írkál a háttérben ha mindent ki is kapcsolok.
    Egyszerűbb a magyarázat. Az optikai meghajtó (DVD) ugyanazon a SATA interfészen van mint a HDD-k. Az MS úgy oldotta meg az autorun ellenőrzését ( ha jól értettem) hogy igen sűrűn ellenőrzi a dvd-t :) Simán ki lehet próbálni: az eszközkezelőben le kell tiltani a dvd-t és máris megszűnik a villogás.
    Nem túl jó megoldás az ms-től, de ez van. A lényeg, nem a hdd-t és ssd-t nyüstöli a win 7-8 idle állapotban nekem így semmi sem villog. Sajnos a letiltással nem is megy a dvd, de érdekességképpen ki lehet próbálni.
    Az erőforrásfigyelőben a lemez-aktivitásnál szépen nyomonkövethető milyen folyamatok is irkálnak, érdekes dolog egyébként. (jól látszik milyen sok minden beindul 1-2 kattintással)
    Engem speciel zavar a sok log írás, eseménynaplózás. Nem tudom az oprendszernek mennyire fontos, vagy átlagusernek otthon mennyire fontos. Én próbaképpen kilőttem jópárat a registry-ben, de nem volt negatív hatása.

    Na itt jön az Opera. Ezek után a szolgáltatások közül kikapcsoltam próbára az "alap szűrőprogram"-ot (ez zár magával 2 akár fontosnak is nevezhető szolgáltatást.
    Na ekkor az Opera kattintásra töltötte be az oldalakat, gyakorlatilag nem volt várakozási idő. Egész nap teszteltem és örültem.
    Másnap volt baj, indítás után megint lassú volt. Rájöttem, hogy nem tiltottam le az alap szűrőprogramot és elindult. Letiltottam, megint jó volt. Következő újraindítás után viszont már nem, azóta újra lassú, bármit csinálok. (olyan mintha tanulna a nyolcas, és védekezne ellenem :DDD )
    Amikor gyors volt akkor viszont nem volt az asztali ikonokon UAC jel (nekem minden beépített biztonsági nyűg le van tiltva), és az ikonok is jók voltak, nem fehér egy-kettő. Ma újból kint az uac jel, van fehér ikon és lassú az opera.
    Miért van hogy nem változtatok semmit, de a win hol így hol úgy indul, van ikon-nincs ikon, van uac-nincs uac. Kicsit önkényes a dolog, de még keresek.

    (ja, aki nem buherált még win-eket az ne kapcsolgasson le mindent ész nélkül mert teljesen elronthatja a rendszert, nekem ez teszt verzió és szeretném kiismerni mielőtt másoknak is telepíteném és beállítanám. Nyugodtan fell kell írni mi az amit kapcsolunk és állítunk mert egy idő után elmarad 1-2 visszaállítás, és csak saját felelősségre. Registry-t is érdemes menteni :) Ez nem megalapozott szakmai tevékenység, csak érdekességképpen írtam - bár szakmámba vág :D )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák