Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz amdni #57241 üzenetére

    Alapértelmezésben UEFI-hez a FAT32-t ajánlja fel, de ugye beállítható az NTFS is. Majd természetesen berakja a pipát a bootolható lemez készítésébe és alap Windows telepítés lesz.

    "egyébként az uefi, azért próbálnám meg, mert az utuntu linux 16.04 nem települt fel legacy módban, illetve
    újraindítás után a bal felső sarokban csak villogott a kurzor és ennyi."

    Ezt nem értem, mert nálam a 16.04 pont Legacy módban lett felrakva és semmi gond nem volt vele. A telepítőjét szinten a Rufus-szal írtam ki és jó hozzá az "ISO képfájl írás", nem muszáj "DD képfájl írás" módszerével csinálni. Ha nálad nem működik, akkor ott más probléma lesz... Ha az Ubuntu telepítője nem bootol be, akkor nem jól lett kiírva. Ha telepítés után nem bootol be a dual boot rendszer és GRUB hibaüzenetet dob, akkor utóbbival lesz a gond. Nyilván először a Windowst kell telepíteni, majd utána az Ubuntut, mert fordított esetben előbbi rendszerbetöltője felülírja a Linuxét, ami nem fog tudni elindulni. Persze egy EasyBCD-vel akár ez a probléma is orvosolható, illetve a GRUB is helyreállítható egy live rendszerről.
    Továbbá az alábbi topikban lenne célszerű érdeklődni a másik rendszer telepítése kapcsán, illetve az összefoglalójában is vannak hasznos cikkek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák