Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz amdni #57229 üzenetére

    Üdv!

    Mondjuk a cikket linkelhetted volna, de gondolom erről van szó [link]. Akár így is meg lehet csinálja, de nálam pont nem működött és nem igazán szeretem az ilyen megoldásokat, ha van rá külön program. Amúgy a Win7 telepítője jóval korlátoltabb, mint a Win8.1/10...Utóbbiakat elég csak FAT32-re formázni + telepítő fájlokat manuálisan rámásolni és akár a Legacy | UEFI boot is megy, de előbbinél van vele szívás [link].
    Ha nem akarsz feleslegesen vesződni és szívni, akkor legjobb, ha a Rufus-szal készíted el a telepítőt pendrive-ra, ami garantáltan jól megcsinálja. Ha UEFI-s telepítőt akarsz létrehozni, akkor a harmadik, a GPT-UEFI opciót kell választani. A gyári Win7 telepítő nem nagyobb 4 GB-nál, így nem is értem a problémádat. Ha valami speciális, integrált telepítőről van szó, akkor a Rufus talán még NTFS fájlrendszert beállítva is megcsinálja jól. Legalábbis nálam Win10-nél működött.

    Mindenképpen muszáj UEFI-ben telepíteni? Illetve, ha Linux is megy rá, akkor nem tudom azok fel vannak-e már erre készítve, vagy esetleg majd ki kell kapcsolni Secure Boot és társait?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák