Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz hito #38690 üzenetére

    Msata driver nincs, ezt az adott hardvernek, együttműködve a BIOS-al kell támogatnia. Pár héttel ezelőtt tettem egy Crucial M550 Msata SSD-t egy Samsung NP900X1A-ba (ami kb pont ugyanaz, mint a Te laposod), gond nélkül ment minden.
    Ezért is írtam, hogy vagy maga a meghajtó necces(mert OEM meghajtóknál mindig a lapos gyártója adja a support-ot, nem az SSD gyártója, és mivel ez egy Dell masinához forgalmazott Samsung OEM meghajtó, ezért a Dell adja a támogatást(bár ettől függetlenül mehet Samsung laposban is, de ezt nem tudom megerősíteni gyakorlatból). A másik meg a "rossz" telepítőmédia...

    Esetleg még annyit megpróbálhatsz, hogy pl egy Live Linux-t indítsz és ha az látja, kezeli, engedi particionálni stb az SSD-t, akkor nyilván az SSD-t hibátlanul kezeli a lapos. Vagy egy pl boot-os partíciókezelő alkalmazással ránézni: [link] (Mini Tool Partition Wizard ISO linkelve a bejegyzésemben, YUMI-val bootos pendrive legyárt(szintén leírtam a menetét), arról bebootolni és ha az is látja, engedi partícionálni, akkor megint nem az SSD a hunyó...)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák