Új hozzászólás Aktív témák

  • peti_s

    addikt

    válasz King Unique #14669 üzenetére

    Írtam is az előző hozzászólásomban, hogy tesztelve volt éveken keresztül a W10, hogy tudunk-e váltani.

    Utánakérdeztem, mit mondhatok el, illetve mi volt pontosan.

    Kb. 5 típusú gyárilag W7 downgrade-el beszerzett gépen volt futtatva, tesztelve a W10 egy irodában, mindegyikből 1-1, illetve minden részleg kapott egy 9. generációs laptopot W10-el, hogy tesztelje a programokat amiket használnak + az információ-megosztásos TV-k mindenhol 9. generációs miniPC-ket kaptak, W10-el.

    A TV-k esetében láttuk, hogy néha nem úgy működik ahogyan kéne, az irodában tesztelt gépek változó arányú része bizony nem indult 1-1 frissítés után. Ez a tesztelés a W10 megjelenése óta folyamatos volt, 2017-től viszont erős prioritásként volt kezelve.

    A W10 tavaly júniusig nem került ki szélesebb körbe.

    A céges szoftverünket megcsinálták W10-re, a tesztfázisban természetesen arról ment. (Ezt nem tudtam.)

    A váltás a hosszabbítások elmaradása miatt volt, de csak hogy érezd, i7-es fullos asztali gépek lettek, i3-as belépőkre cserélve. :) Teljesítményben semmivel sem vagyunk előrébb, sőt...

    Az 1-2 napi újraindítás W10 esetén a hálózati termékekkel való összeakadása, nem működése miatt szükséges. Minden W10 ready-re lett cserélve, de pár megmaradt hardver, és pár új hardver is egyszerűen nem működik 1-2 napnál tovább a W10-es gépekkel, elveszítik a kommunikációt, nem látják többé egymást.
    Újraindítjuk, utána megint jó 1-2 napig.

    Nincs az újraindításoknak a frissítésekhez köze, szimplán a W7-es gép jóval kevesebb újraindítást igényelt munkavégzés közben. Az én saját céges gépem pl. a nyomtatókkal akad így mindig össze, másnál más hardver.

    A cégnél nálunk nagyon profi az IT, a teljes váltás 90%-t megcsinálták pár nap alatt (lényegében egy hétvégén), úgy elő volt minden készítve rá.

    Úgyhogy semmi ilyen utalás amit rájuk tettél nem volt helytálló, az alkalmazottaknak csak letesztelt frissítések mennek/mentek ki, minden géptípusra egyedileg tesztelve.

    Én továbbra sem érzem fejlődésnek, környezetbarátnak stb. az LGA2011v4-es gépek, illetve 6. generációs PC-k (i7 6700-al), laptopok selejtezését, sarkítva MS Office felhasználási terület mellett, nem beszélve a rengeteg nyomtatóról, terminálról stb.

    Ezek a hardverek nem avultak el, szimplán a biztonsági frissítések, új driverek elmaradása miatt cserélték le őket.

    Üdv. Peti

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák