Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz coco2 #13763 üzenetére

    "csak jó hírnévvel rendelkező alkalmazások telepítését engedélyezi"

    Ilyen pl az otthoni norton/céges symantec vírusirtóban már régóta van. A cég egy saját adatbázisában megnézi, hogy a saját felhasználói között hányan használják az adott programot és ha kevesen, akkor letiltja mint egy vírust reputation kategórával (kb mint a PUP). Ez nagyszerűen működött, pl a közismert böngészőkből (FF, chrome) is ahányszor kijött egy új verzió, mindig letiltotta ezzel, hogy kevesen használják... mindig kézzel kellett engedélyezni.

    Ha ilyen lesz a windowsban is, az csodálatos lesz.

    Ez jobbnak tűnik [link]

    Hogyan működik az intelligens alkalmazásvezérlés?

    Amikor windowsos alkalmazást próbál futtatni, az intelligens alkalmazásvezérlő ellenőrzi, hogy az intelligens felhőalapú biztonsági szolgáltatásunk képes-e magabiztos előrejelzést készíteni a biztonságáról. Ha a szolgáltatás úgy véli, hogy az alkalmazás biztonságos, az intelligens alkalmazásvezérlő lehetővé teszi a futtatását. Ha úgy vélik, hogy az alkalmazás rosszindulatú vagy potenciálisan nemkívánatos, akkor az intelligensalkalmazás-vezérlő letiltja azt.

    Ha a biztonsági szolgáltatás nem tud magabiztos előrejelzést készíteni az alkalmazásról, az intelligensalkalmazás-vezérlő ellenőrzi, hogy az alkalmazás rendelkezik-e érvényes aláírással. Ha az alkalmazás érvényes aláírással rendelkezik, az intelligens alkalmazásvezérlő lehetővé teszi a futtatását. Ha az alkalmazás nincs aláírva, vagy az aláírás érvénytelen, az intelligensalkalmazás-vezérlő nem megbízhatónak tekinti, és letiltja a védelmet.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák