Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz LZs?! #10396 üzenetére

    A) Ha rákattint a kedves felhasználó az opcionálisan felajánlott "letöltés és telepítés" lehetőségre, akkor normál esetben zökkenőmentesen, gond nélkül lefut az in-place upgrade és újraindítás után már az új Windows 10/11 verzió fogadja,
    Ha rákattint a kedves felhasználó az opcionálisan felajánlott "letöltés és telepítés" lehetőségre, akkor az onnantól az ő felelőssége, nem a rendszer kényszerítette hogy telepítse az új verziót, nem a Windows 10/11 telepítette automatikusan, hanem maga a felhasználó kezdeményezte a telepítést.
    Ha már az átlagos felhasználókat emlegetjük, ők jellemzően nem feltétlen nyitogatják és nyomogatják állandóan a gépház Windows Update menüt, vagyis az ő esetükben pont hogy nem feltétlen fognak csak úgy a verziófrissítésre kattintani.
    Nem ért kár, nagyszerű, akkor nincs miről beszélni.

    B) Normál esetben 10 nap, de 60 nap alatt pláne ki szokott derülni a legtöbb felhasználónál, hogy jól működik-e az in-place upgrade után az új Windows-verzió vagy sem, annyi idő alatt el lehet dönteni visszaálljanak-e a korábbi verzióra, vagy sem. Aki ennyi idő alatt nem képes ezt eldönteni, az már egyéni probléma...
    A Windows 10-nél korábban 30 nap után törlődött funkciófrissítés után a Windows.old mappa, ami utólag lett módosítva 10 napra (és az van a Windows 11-nél is), mert állítólag voltak olyan felhasználói visszajelzések is, hogy minek foglalja olyan sokáig azt az X 10 GB tárhelyet a C-n. Vagyis az általános igény pont nem feltétlen az, hogy hónapokig, évekig ott trónoljon a Windows.old mappa a C meghajtón.
    Az előző válaszban már le lett írva, hogy adott a lehetőség időnként rendszermentést készíteni képfájlba (3.), amihez a Windows 10/11 is kínál beépített alkalmazást, meg amiből később 1:1-ben visszaállítható a korábbi állapot, a korábbi verzió. + Gyárilag Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített PC-knél ha van gyári recovery partíció, akkor abból is visszaállítható a gyári alapállapot. A fontos adatokat meg ugye eleve több helyre mentve kell tárolni, ami alap. Ha a kedves felhasználó a felsoroltakat egyáltalán nem alkalmazza, szükség esetén nem kérdez vagy informálódik ha nem világos számára valami, az szintén egyéni probléma és a felhasználó sara, meg ha nem él a kínálkozó lehetőségekkel.
    Ebben sem árt kár, nagyszerű, akkor újfent nincs miről beszélni.

    Nincs itt különösebb cinizmus a szoftvergyártó részéről, mivel csak opcionálisan ajánlják fel a verziófrissítést amit nem kötelező azonnal telepíteni, vagy a felhasználó érdekében eleve fel sem ajánlja a Windows Update és átmenetileg blokkolva van ha eleve problémás az adott eszközön (PC-n), pont ez e lényeg. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák