Új hozzászólás Aktív témák

  • Tactical

    tag

    válasz BoB #8983 üzenetére

    Ezek csak a saját, barátaim és csapattársaim tapasztalatai, nem reprezentatív.

    Nem számít a prémium. Kb. ugyanolyan arányban nyerünk / veszítünk a csapattal, ugyanannyi tankot lövünk ki, az egyéni helyezésünk a csapatban sem változik attól, ha prémium előfizetésünk van. Prémium tankoknál ugyan van egy kis érezhető plusz a vásárlást követő pár játékban (örüljön a paraszt, ha már ennyit költött rá), de utána a beállított értékekre állnak vissza a paraméterek.

    Fejlesztői konferenciákon arcoskodnak az urak azzal, hogy náluk milyen fejlett AI figyeli a tisztelt felhasználók viselkedését (igen, Kispista Jóskát is Sehonnanfalváról). Hogy lehet minél jobban lekötni a figyelmét, mikor és miért hagyja abba a játékot, mikor költ a játékra, stb... Nem állítom, hogy a War Thunder-ben nincs olyan, hogyha valaki egy kiadós szopóágat pénzzel ellensúlyoz (prémium tankot vásárol, tank fejlesztést, legénység fejlesztését aranysassal felhúz), az sajnos így járt, onnan kezdve nem lesz aranytojást tojó tyúk a cég szemében. Meglehet, hogy semmit nem számít és ez csak összeesküvés elmélet, de én - biztos ami biztos -csak nyerő széria után költök bármire.

    Két nicken játszottam egyszerre. Az egyikkel szarul ment, váltottam a másikra, ahol ugyanazzal a géppel, egérrel, ugyanazokkal a tankokkal sokkal jobb meccsek voltak reggel 8-tól délután 1-ig. Délután egy órától viszont pusztulat hegyek. Váltottam a másik nickre, hirtelen megint jó játékos lettem. Manipuláció márpedig van. Aki mást állít az hazudik.

    Az a cél, hogy mindenkinek jó legyen valamennyire, hogy növekedjen a játékosbázis még érthető, a módszerek miatt mérgelődünk sokan. Az, hogy a legbénább játékosnak is meg kell adni az esélyt a sikerre néha egészen agyament helyzeteket szül. Kilőhetetlen lesz a nyomorult, pedig öten lőjük, ő viszont csak a lánctalpad szélét találja el és berobbansz, mintha nitroglicerinnel töltötték volna fel a tankod. Akár 20-25 vereséget is elszenvedhetsz sorozatban a csapattal, mert az AI úgy döntött, hogy most te leszel a boxzsák. Túl jól megy a játék? Nesze, folyamatos uptier! Érzésre néha olyan, mintha a te és a csapatod lőszere csak 80%-ot teljesítene, az ellenfélé 120%-ot.

    A "lúzer team", mikor embertelenül ledarálják a csapatod néha nem azért van, mert a csapattársaid mind béna lámák, hanem azért mert őket is szopóágra tették. Máskor viszont valóban azért vergődsz, mert a csapat mögötted harmatgyenge. Az sem jó (legalábbis én azt sem élvezem), mikor nekem ad "szabadjátékot", vagyis 9.7-ben kilövök tizenakárhány tankot, miközben sérthetetlen módban közlekedek a pályán. Egyik sem a saját teljesítményem, a játék játszik velem, nem én a játékkal és ez az idegesítő.

    Próbálkoztam mindenfélével ez ellen. Néha bejött egy darabig, de azt látom, hogy folyamatosan változtatnak a paramétereken, módszereken. Például régebben egész jól működött az, hogyha az egyik nemzettel nagyon nem ment, egy másik nemzetre váltva normalizálódott a helyzet. Vagy... top tier sorozatvereségnél (mikor már a 10. bukta meccs volt) dühömben visszamentem a tartalékosokhoz (1.3) és 5 foglalással 18 tank kilövéssel "kierőszakoltam" a győzelmet. Helyreállt a "rend", top tier-ben is visszaállt normál szintre a győzelem / vereség arány. Onnan kezdve mindig ez volt a módszer, öt sorozatvereség után 1.3, 'oszt megjavult. Ez egészen jól ment egy darabig, mostanra megszűnt ez is. Vagy... mesterségesen elkezdtem leverni az egyéni teljesítményem (ami akkor 80% körül volt) 60% körülire, így egyre könnyebb ellenfeleket kaptam (gondolom az MM ezen adatok alapján próbálta összerakni a csapatokat). Sokáig ez is működött, most már ez sem. Biztos recept nincs, folyamatosan próbálkozni kell.

Új hozzászólás Aktív témák