Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Nem kenyerem a crosspostolás, de a napelemes és a smarthome topic után bepróbálkoznék itt is, ha nem zavar benneteket, mert ott nem jutottam sokra. HMKE miatt lecserélték az órám egy Sanxing SX631 típusúra. Meglepetten vettem észre, hogy van rajta egy felhasználói adatport, melyen keresztül kinyerhető belőle szinte valós időben (10 sec-es frissítés) egy halom adat. Aki már akart hasonló eszközzel fogyasztást mérni, az tudja hogy mibe kerül egy ilyen tudású cucc, és abból közel sem jön ennyi adat. No meg a legnagyobb dolog az benne, hogy az elszámolásomhoz használt hivatalos eszköz adja, nem egy indirekt, saját szakaszon történő mérés. (Tudom, tudom, használjam az online lekérdezést, de most ettől tekintsünk el egy kicsit, tudok a létezéséről, de most erre a megoldásra lennék kíváncsi).

    Valamint nem szeretném a kérdést abba az irányba elvinni, hogy szabad e használni ezt a portot vagy sem, meg hogy hívja rám a rendőrt a leolvasó ha meglát egy vezetéket lógni az órából. Ezt majd megmondja az Elmű, jövő héten megpróbálok hivatalos választ szerezni.
    Ide kapcsolódik még, hogy a nyomozás fő oka az, hogy Elműs fejléces hivatalos dokumentációk vannak arról (pl. link, 13. oldal), hogy az ügyfelek használhatják, de ettől függetlenül kérni fogok egy állásfoglalást.

    Itt a topicban inkább arra lennék kíváncsi, hogy pozitív válasz esetén mégis hogy a fenébe valósítható meg szerintetek a fizikai hozzáférés? Tartok tőle, hogy erre az Elmű nem fog tudni megnyugtató választ adni, és lehet hogy ti sem, de hátha lesz használható ötlet: jelenleg egy Hensel szekrényben van az óra, nyitható fedél nincs rajta, de ugye lehetne, ez engedélyezett a smart óra menü gombjának a használata miatt. Ha lenne ilyen ajtós előlapom, akkor hozzáférhetővé válna a csatlakozó is.
    Tételezzük fel, hogy végigcsinálom a macerát, és minősített szerelő kicseréli az előlapot ajtósra. És akkor mi lesz? Odacsukom a kábelt, és mindig résnyire nyitva lesz? Bár időjárástól védett helyen van az óra, de ez elég gány megoldásnak tűnik... Vagy esetleg fúrható egy kis nyílás, ami keresztű ki lehetne vezetni (szintén minősített szerelő által)?
    B verzió olyan eszköz keresése lenne, ami a csatlakozóról kap tápot, és wifi vagy BT kapcsolattal olvasom ki (vélhetően ez a jó válasz amúgy, de érdekelne azért hogy a vezetékre milyen ötletetek van, ha van).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák