Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz [CS]Blade2 #21716 üzenetére

    Igen, az biztos, hogy más szemmel néztem a GoT-t az évadok alatt. Engem nem a csatajelenetek, a szex, az erőszak éltetett benne, hanem a politikai húzások, a párbeszédek, az apró, de meghatározó lépések.
    Számomra Tyrion őrlődése, Daenereys beszéde alatt, majd az, ahogy odamegy hozzá, és nem tudni még, hogy tőrt ránt, vagy csak mond valamit, majd az, ahogyan elhajítja a segítő jelvényét olyan erős jelenet, ami önmagában felülírta az 5. rész teljes csatajelenetét. Ez van, a mögöttes tartalom jobban mozgat, mint a látványvilág. Éppen ezért kifejezetten örülök, hogy a befejező rész nem a zúzdáról szólt, arra ott volt a 3. és az 5. rész, hanem az erkölcsi döntésekről, a kompromisszumos megoldás kereséséről. Nekem ezek többet érnek a vérben tocsogásnál.
    Valószínűleg ezért volt nekem pl a nyolcadik évad kevésbé negatív, mert nem a kötelező 16 pár mell és 4 szexjelenet volt a domináns az egészben (persze kellett bele tenniük, mert van egy ilyen elvárás a nézőkben sajnos), hanem inkább a kommunikációból, kapcsolatokból fakadó feszültség.
    A fattyak csatája sokak számára egy hű de... epizód volt, és igen, egyszer megnézve én is élveztem, de ha arról van szó, hogy melyiket akarnám újranézni, azt, vagy a 8/2-t, biztosan ez utóbbit választom, mert érdekfeszítőbb volt számomra a felkészülés, az ismeretlentől való félelem, a szinte biztos halálra való rákészülés, mint a nagy csatajelenet.
    Pontosan azért, mert a fentiek engem jobban érdekelnek, ezért nincs rám hatással a nyílvessző becsapódási szöge (ha oldalról elhajítasz egy dobótőrt, akkor is előfordul, hogy épp merőlegesen fog állni a sík fában), mert nem ez érdekel, hanem az, amit beszélnek, ahogy viselkednek, ami alapján döntenek. Én ezt élveztem a könyvben, és ezek a részek tetszettek a sorozatban is.

    Bízom benne, hogy a spin-off-ok is inkább erről fognak szólni, nem pedig a végtelen harcokról.

    MOD
    De mielőtt félreértenéd, félreértenétek: nem kell, hogy más is ezt élvezze a sorozatban, és elfogadom, hogy mivel a várt dolgokat nem kapták meg sokan, ezért elégedetlenek. Én megkaptam nagyrészt azt, amit vártam, ezért aztán élveztem a nyolcadik évadot is - bizonyos szempontból jobban, mint a hetediket.

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák