Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz S e t h #19545 üzenetére

    Leírom, hogy melyik jelenetek voltak rosszak:

    S08E01
    - a Jon-Bran találkozó kicsit gyenge volt, ettől szerintem mindenki egy kicsit többet várt. Bran elkezdi mondani, hogy van jégsárkány, ledőlt a fal, majd lekeverik az egészet.
    - Sansa-Lord Royce beszélgetésről csak azt mutatták, hogy volt ilyen is. Sansa szemszögéből nem láttunk semmit, hogy mennyire nem tetszik neki, hogy ezek idejönnek/jöttek, és hogy mit tervez Royce-ékkal. Kevés a játékidő ugye.
    - a Jon-Arya találkozás szintén gyenge volt. Nagyon elmaradt a Jon+Sansa találkozástól a korábbi évadból. Nem volt meg a megfelelő érzelmi töltet, a színészi alakítás is gyengébb volt. 15 perc viszont ekkor már elment.
    - Euron szál. Mivel a jégsárkány és a Völgy témát lekeverték, így van idő normál GoT sebességre kapcsolni. Ez teljesen jó töltelék lenne, ha nem 6 részes évadról beszélnénk. 10 perc elment vele.
    - Theon-Yara. 16x-os gyorsítás. Teljes váltás, és megint nincs idő kifejteni a dolgot. 2-3 percet kaphatott volna, hogy miért akkor mentek, és hogyan jutottak be a hajóra. Itt szétszedik Yara-t Theon-tól egy nem túl logikus lépéssel. Yara elfoglalja az üres vas szigeteket, holott e nélkül is el tudnának menekülni Dany-ék oda, ha úgy adódik. Lerí, hogy a karakter döntését az befolyásolja, hogy mi van megírva a következő részekre.
    Kis duma északon, majd jön a CGI jelenet, és megint váltunk az idő tengerről az egy másodpercet sem pocsékolhatunk el verzióra, és gyorsan a CGI látvány jelenetbe lezavarják, hogy Jon sárkánylovas legyen. Nincs idő semmi olyasmire, hogy elfogadtatja magát a sárkánnyal. A CGI jelenet átvált Disney rajzfilm stílusra egy gagyi első látásra szerelem újabb szerelmi jelenete erejéig.
    Két jó jelenet után a Sam-Dany jelenetben megint hiányzik a bumm, és szerintem itt is hagy kivetnivalót a színészi játék.
    A Sam-Jon jelenet eleje rendben van, de utána Jon reakciója nem igazán stimmel, és a színészi játék sem a legjobb. Ebből a jelenetből egy ütős jelenetet kellett volna csinálni, kb. a korábbi L+R=J jelenetek szintjével egyezőt.

    S08E02
    A Sansa-Dany beszélgetés lényegi kérdését lekeverték. Önmagában még elférne, csináltak már párszor ilyet, igazából arra volt, hogy még most nem tudhatjuk meg a választ, és rá a reakciót, csak a 4. 5. vagy 6. részben.
    A Sansa-Theon találkozó ütött ahogy kell. Ilyennek vagy ennél jobbnak kellett volna lennie az első részben a Jon-Arya és Jon-Bran találkozásnak.
    Davos-kislány jelenet megint csak üt. Shireen utalás, gyerekek a háborúban, hogy jó eséllyel meghalnak stb.
    Taktikai megbeszélés. Lehetett volna sokkal jobb is. Túl hosszú monológ Sam-től, a lényeges dolgokon pedig pillanatok alatt átsiklottak, főleg amiket Bran mondott. Nem beszélték át rendesen, majd lett egy gagyi tervük, amivel önmagában nem lenne baj, mert rossz stratégák simán lehetnek. Gyorsan lezavart jelenetnek hatott.
    Utána jön pár annyira töltelék jelenet, amit én akkor tennék be egy sorozatba, ha tudom, hogy 20 részünk van, de annyit értelmesen nem tudunk feltölteni, és ezért kell pár jelenet, hogy menjen a játékidő. (amik kellettek, hogy Gendry Baratheon fattyú, Sam-Jorah kard téma, Arya-Véreb rövid kis beszélgetés. 22 perc ment el itt. Ennyi nem kellett volna, hogyhogy telik egy ilyen csata előtti utolsó pár óra.
    A Dany-Jon beszélgetéssel ugyanazok a hibák, mint jó pár korábbi ilyen jelenettel.
    Az utolsó jelenet üt.

    S08
    Ezen kívül, amit már leírtam, hogy lehetett volna azért fordulatos, lehetett volna nem várt jelenet. pl.: főbb karakter halála. Pl.: hogy Dany sárkánytűz általi halálra ítéli Jamie-t, és ott helyben kivégezteti. Az ütött volna. Az első másodpercben tudtam, hogy nem lesz semmi, felszólalnak, aztán beveszik a csapatba. Az ilyenek elmaradása is csalódás. 1 vagy 2 ilyen belefért volna az első két részbe. Az Umber gyerek halála nem ütött, csak max. anyáknak, hogy mégis csak gyerek. Nem volt felépített karakter a történetben. Így nem üt úgy, mint pl. Shireen élve elégetése.

    Azért ide raktam, mert a főbb hibával kapcsolatos ez a 'rövid interakciók". Szerintem nagyon beszívatták magukat, hogy jó előre eldöntötték, hogy 7 és 6 részes lesz a vége.

    S08
    Nem tudom, hogy miről maradtunk volna le, ha berakják az Arya-Jon találkozást, az Aegon igazságot és az első rész 20. percében meg is érkezik az NK, és kezdődik is a csata, úgy, hogy nem készültek fel. Igazából az első két rész nagyja, hogy ki kivel szimpatizál, ki kivel van fasírtban, stb..csak ezekre magunktól is rájövünk, ill. egy jó részét már bemutatták az első 7 évadban, így egy "elismételjük, hogy mindenki értse" dolognak hat... ja és az újra találkozások, amiből szinte csak a Sansa-Theon ütött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák