Új hozzászólás Aktív témák

  • Kotomicuki

    senior tag

    válasz Gretel #12463 üzenetére

    "ők inkább a lovasnépekkel kalkuláltak. Ami bátor, vagy épp hülye ötlet volt, ismerve a viszonyukat a vízzel."

    Lassan tényleg beáll a tél Westeros-on és a meleghez hozzászokott lovasnépekkel semmilyen formában sem lehet olyankor hadakozni ott. Azok nem tudják, mi az a fagy, ha nincs élelem a lovak és a lovasok számára - a lovak is elfogynak egyszer a gazdáik meg megfagynak.
    Hadvezér, pláne hosszútávon, nem alapozna a lovasnépekre, Westeros-on. Azt meg kétlem, hogy olyan mennyiségű arany lenne a birtokukban, amiből egy zsoldossereg kiállítható kenne. A helyiekre meg nem nagyon alapoznék a helyükben, különösen, amíg némi sikert fel nem tudnak mutatni...
    Sz'al, vagy rablóhadjáratokkal pénzgyűjtés a zsoldosokra a dothraki-akkal, vagy a(z idomított, tehát nem a saját fejük után menő) sárkányok. Dany-nak most megvan mindkettő - nem éppen előretervezve - , de neki egyéb "elfoglaltságai" is vannak (rabszolga felszabadítás, uralmának megalapozása egy számára "másodlagos" területen), ami nagyon leköti és elvonja a figyelmét a nagy "céltól" -> lehet, hogy bepróbálkozik a partraszállással, de ha ezt télen teszi, akkor csak - sárkányok ide, vagy oda - az unokatestvére segítségében bízhat, ha az addigra megtudja, hogy kik is a szülei valójában (hogy az apja nem Ned Stark, abban szinte biztos vagyok) és (aki) a régi kapcsolatait (Sansa és hűbéri láncolata, meg a Vadak) felhasználva - miután a hátukban felszámolják Euron-t - nekiláthatnak a terv tulajdonképpeni valóra váltására: egy menekülést a győzelembe.

    Tényleg, annyi "nyugati" van már Dany körül, de egy sem informálná őt a közelgő télről és annak minden következményéről?!

    [ Szerkesztve ]

    A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák