Új hozzászólás Aktív témák

  • Claude Leon

    senior tag

    válasz Dojszy #1108 üzenetére

    Én hirtelen visszacsinálás helyett inkább az ismerkedést javasolnám az openwrt-vel.

    Ahogy Istju is írja, a "telepító" cd-t felejtsd el, egyáltalán, akármilyen routernél, mert csak félrevezet (a windózos kattint-kattint és kész megoldásokhoz szokott felhasználói szokások "kisegítésére" készült), routert a saját webes felületén érdemes beállítani, ott pl. látod is valamennyire, hogy mit állítottál, ha pedig valamit nem értesz, érdemes utánakeresni a neten, netán itt megkérdezni, ha már használsz hálózatot, érdemes néhány ügyével tisztában lenni.
    A másik fele. hogy a telpítőcd a gyári firmware-hez van, nyilván nem fog boldogulni más rendszerrel, az openwrt pedig igencsak más rendszer, jóval nagyobb biztonsággal, több lehetőséggel, mint a gyári trehányságok (pl. gyári kiskapuk, közismert, de évek óta foltozott jelentősebb biztosági rések), persze nyilván sokan ezekről nem olvasnak, attól még fennálló dolgok.

    Persze így hogy a gyári beállítási lehetőségeket sem nézted végig, nem látod majd a különbséget, de majd, ha openwrt után a kezed közé kerül valami gyári borzalom, értékelni fogod a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák