Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cornail

    csendes tag

    Téma: notebook-melegedés. Szeretném megosztani a tapasztalatom Veletek, hátha vkinek hasznára válik.

    Egy Tecra A7 boldog tulaja vagyok immár fél éve. Az első pár hónapban semmi probléma nem volt, a HDD 40 °C-ot időnként megütötte, a processzor csak extrém megpróbáltatásoknál ment 60 °C fölé. Telt az idő, és azt vettem észre, h miközben a jó öreg Diablo 2-t nyúzom (ami ugye 2001-es prog, a mai processzoroknak nem jelenthet nagy falatot), a proc. hőmérséklet 90 °C fölé kúszik!! WTF? Felhívtam a Technotrade-et, h ez normális dolog?! Azt mondták, ameddig túlmelegedés miatt magától le nem kapcsol, nem foglalkoznak vele. Ennyi. :(((
    Akkor se hagyott nyugodni a dolog... Tudni kell, h Pesten lakom kollégiumban, ahol elég nagy a por. Jött az ötlet, lehet azért krepált be ilyen szép lassan, mert a gép alján található bemeneti szellőzőnyíláson beszívta a port és a belső finom struktúrában az megrekedt.

    A diplomamunkámon dolgozom, nem tudom nélkülözni a gépemet jelenleg szervízbe leadás miatt. Mit lehet tenni? :F
    Nosza, barbár módjára hoztam a kollégium bika porszívóját és megszívtam vele mindkét nyílását... Hopp, egy tömött porcsomó! Még 5 kisebb!
    Bekapcsoltam a gépet... Super Pi 2 percig: hőmérséklet nem megy 55 °C fölé, Diablo 2 10 perc nyúzás: szintén nem (előtte már 1 perc után 85 °C körül járt).
    Ennyit jelent a por, figyeljetek Ti is erre.

    Kérdés: nem tudom a bemeneti nyílásnál található kis ventillátornak mennyire tesz jót az a tengelyirányú húzóerő, amit a portszívó a szívásnál kifejt rá, ha odatartom a nyíláshoz... Ötlet? Lehet ettől baja szerintetek?

    Sry a sok dumáért :DDD

Új hozzászólás Aktív témák