Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz tlac #6208 üzenetére

    Nem a third party program dönt a garanciáról. Az [a garancia] elérhető, ha a rendeltetésszerű használat akadályozott. A program csak annyit közöl, hogy az általa kijelzett érték (20%) még nem ok arra, hogy garanciális ügyintézést kezdeményezzen.

    Mivel a szektorok ún. reallokált szektorok, így azok puszta jelenléte még nem elegendő ahhoz, hogy a rendeltetésszerű használat akadályozott legyen, hiszen bizonyos számú tartalék szektort a HDD az ilyen célokra fenn tart. Ez a gyártáskor így van, a vásárlás előtt is a termék tulajdonsága, és a rendeltetésszerű használat része.

    Ha azon felül, amit a Sentinel kiír, a rendeltetésszerű használat akadályozott, akkor jogos a garanciális igény. Önmagában a Sentinel értékelés alapján nem.

    Ezt írja a Sentinel is.

    (#6207) ACE-: "úgy tárolj a vinyón adatokat hogy bármikor tönkremehet... vagy mentést kell csinálnod róla nehogy elveszítsd az adatokat..." - hiszen ez pont így van. Úgy tárolsz a HDD-den adatokat, hogy az bármikor tönkremehet. (Akkor is ha 100% és 100 év hátralévő élettartamot ír a HDSentinel.) És mentést kell csinálnod róla, több helyre, fizikailag elszeparáltan, eltérő típusú és működési elvű adathordozóra, nehogy elveszítsd az adatokat.

    (#6209) bul07: jól látod a dolgokat. A Sentinel értékelése segít, billenti a mérleg nyelvét, de önmagában kevés. :D

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák