Új hozzászólás Aktív témák

  • FanTomas

    csendes tag

    Sziasztok!
    Otthoni hálózat bővítésében/fejlesztésében szeretném kérni a segítségeteket. Szüleim kétszintes családi házának földszinti bővítésével került kialakításra a részemre egy új házrész, ebben szeretnék hálózatot fejleszteni. Az 1000/1000-es csomaghoz kapott Sagemcom fast5655v2 HGW a kétszintes ház padlásán helyezkedik el. Ennek 4db lan portjára van kötve:
    - 2db emeleti fali kivezetés (ebből az egyiken STB van, a másikon egy ASUS RT-AC1200G+ router volt, amit jelenleg én használok az új házrészben.)
    - 1db földszinti fali kivezetés (D-Link DIR-842 AC1200 router, erre kötve STB)
    - 1db fali kivezetés az új házrészben (itt van most az asus router)

    Első körben mindkét routert AP módban, kikapcsolt DHCP-vel lan porton csatlakoztattama hálózatra. Ez működött is: van net, wifi és az iptv is működik.
    A problémám most az, hogy a HGW az összes porton 100 Mb/s kapcsolatot jelez és a sebességem is mindenhol ennyi. Laptoppal végigjártam az összes fali kivezetést és mindegyiken 950 Mb/s körüli sebességet és 10ms alatti pinget kaptam, ami szuper!
    Mit ronthattam el a routerek beállításakor, illetve hogyan konfiguráljam helyesen a legjobb sávszélességért?

    A fórumot böngészve azt láttam, hogy sokan ajánlják a passthrough mód használatát, viszont ezután az iptv nem lesz elérhető a routereken, csak a HGW-n, illetve nem vagyok biztos abban, hogy lehet-e kapcsolódni egyszerre több eszközzel. Erről is szeretném, ha valaki felhomályosítana.

    Ezeken felül bármilyen tippet, meglátást szívesen fogadok! :)

Új hozzászólás Aktív témák