Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Vesztor87 #42197 üzenetére

    Drukkolj hogy ne vegyék fel a párod. Komolyan mondom. Ez lehet életed legelbaltázottabb döntése. Itt küldheted totál vakvágányra az életed.

    Ez az egész sztori úgy ahogy van, ahogy kezdődik, nem látok benne egy nyerő lapot se. Elmenni egy olyan városba, ahol egyelőre kilátásod sincs a munkára, a párod szüleinél fogtok lakni falun (ne felejtsük el, hogy nem Makón, hanem valahol Makó környékén fogtok lakni, azaz még Makó is bejárási kérdés lesz!), ő kereső, te nem, az ő szüleinél. Ebből eszméletlen mennyiségű konfliktus lesz. 87 az a születési éved? Idén leszel 27 éves. Ha most elásod valahol magad Piripócson, az életben nem jutsz sehova, 50 évesen egy szombat reggel félhajléktalan kinézettel a kocsma előtt falat támasztó húgyszagú szarospista leszel. Semmi, de semmi életkilátás nincs, ha így elásod magad. Mi a párod, tanítónő, vagy valami ilyesmi? Önkormányzatnál kap valami melót? Tipikusan azok a szituk, ahol az első söpréskor ő fog menni, mint legújabban felvett ember. De addig is mire számítotok? Neki meglesz az az éhenhaláshoz sok, előmenetelhez kevés jövedelme, de abból kettőtöknek nem lesz semmi, családalapításban meg ne is gondolkozz. Mit akarsz, hol nőjön fel a gyereked? Ott, ahol normális iskolába tud járni (majd buszozik naponta 2x1 órát Szegedre, 7-8 évesen?), vagy Zsákfalván, ahonnan továbbtanulás nem lesz, de legalább lesz valaki aki majd 50 éves korodban hazakísér a kocsmából...

    De tényleg, hová költöznétek? Apátfalva? Maroslele? Földeák? Egyik halottabb, mint a másik. Kiszombor? Ambrózfalva? Csanádalberti? Pitvaros? Zombik az utcán, akik világító szemmel transzban menetelnek a kocsma felé nyitásra a napi betevőért. Kocsi fenntartásban ne is gondolkozz kezdő munkanélküliként, barátkozz az após 28-as biciklijével... Ezt a jövőt akarod te magadnak?!?

    Nézd, én egy faluból származok, sőt van itt a válaszadók között, aki szintén, én azt tanácsolom neked, hogy akármennyire utálod Pestet (én is egyébként), ki ne tedd a lábad onnan, ha valamennyire gyökeret tudtál ott ereszteni, mert lemész egy olyan életszínvonalra, amit nem tudsz majd megszokni. Ilyenekbe is gondolj bele: milyen messze van az orvos? Bevásárlás? Szerelő? Nevetséges, de internet milyen van? Kábeltévé? Persze van/volt élet ezek nélkül is, csak gyíkabb. Vannak akik szeretik a fél-neandervölgyi életet tanyán, csak ők meg a csend, háttérben a csirkék, de aki megszokta egy nagyváros nyújtotta egzisztenciális feltételeket (munka, infrastruktúra), annak hatalmas pofon lesz a visszaváltás. Tudod kik költözzenek ki a nagyvárosból? A nagyon jól kereső párok, akiknek nem gond a 2 autó fenntartása, és az, hogy az asszony nem dolgozik, csak otthon van a gyerekekkel. Na nekik nyugalmas a (nagyváros közeli!) nyugalmas lét.

    Ha most nagy is a szerelem, 3 év múlva pont 3 évvel később jössz rá a kelleténél, hogy állati hibás döntést hoztál, csak akkor már nem huszon- hanem 30 éves leszel, pont egy strigula egy következő normális munkahelyen, a "miért inkább a másik jelentkezőt vegyük fel" lapon. Ne menj bele olyan helyzetbe, ahonnan nagyon nehezen kell majd visszakapaszkodnod, mert sok munkával jutsz el majd oda (plusz néhány elfecsérelt év) jó esetben, ahol most vagy.

    Ennél a költözős dolognál szerintem ha van egy kialakultabb életetek Pesten, akkor max egy Debrecen, Győr, Szeged (már Pécs se), Kecskemét esetleg, ahova "le" lehet költözni, de ilyen Ambrózfalva-Nagylak helyektől kíméld meg magad.

    Bocs, ha kicsit erősre sikerült, de úgy látszik a környezetedben nincs senki, aki az ötlet hallatán adott volna neked egy rendes tockost, hogy baromságot ne csinálj ember!!!

Új hozzászólás Aktív témák