Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    válasz Mikulásbá #163181 üzenetére

    Ha a titán és ez az óra tetszik, akkor vedd meg. Ennyi. :)

    A titán tokozású órák antiallergén és jóval könnyebbek az acéltokos társaiknál, továbbá valóban teljesen rozsdamentes, így pl a tartósabb sós víz, vagy az átlagostól eltérő PH-val rendelkezők bőrfelülete-izzadtsága sem tesz benne kárt.
    Viszont a titán sokkal(!!!) puhább az acélnál, valamint az óratok sérülése (pl ütés, mélyebb karc, benyomódott felület, stb) esetén nem javítható (vagy nem olyan hatékonysággal), mint acél társai. Amit írtál, az IP egy felületkezelés, ami nagy keménysége miatt ellenállóbbá teszi pl a szíjat-tokot a karcolódások ellen (lerakod az asztalra a kezed és a fém csat meghúzódik rajta, ruhaujjban patent-cipzár nem karcolja össze, stb). Viszont számolj vele, hogy pl toksérülés esetén javításnál a felső réteget, ezzel pedig az IP részt is eltávolítják róla! (már aki ilyenhez hozzányúl egyáltalán).
    A titán (ami valójában titán-alumínium ötvözet) puhasága miatt "kenődik" a szerszámok, megmunkáláshoz használt gépek alatt, ezért is vállalkoznak ilyesmire kevesen az órások-márkaszervizek közül.

    Wizard hozzászólásához :)
    Egy 10-15 éves titántokos Breitling Aerospace használattól függetlenül sokkal jobban tartja magát, mint pl. egy jóval fiatalabb középkategóriás (100-200e Ft közötti) Citizen. Jobb minőségű anyag, de minimum háromszoros ár is.
    Ellenben a mellé lerakott, kb vele egyidős Breitling Headwind acél tokban szalon állapotúnak néz ki szakszerű felújítás után. Ezt az Aerospace-el nem lehet megcsinálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák