Új hozzászólás Aktív témák

  • 1 among many

    tag

    válasz wjbhbdux #88323 üzenetére

    Hát majd akkor megint belebuknak, ha nem tanulnak a kedves kiadók. :D

    "el lehet kérni a megérdemelt pénzt a munkáért" :DD El volt az kérve bőven a régi sale árak mellett is. És többnyire munkáért volt elkérve legalább. Most meg a nagyja konkrétan szemét. Ingyenes webes játékok közt sokkal jobbakat találtam már, mint ami elárasztotta steam-et. Aztán megint rá lehet fogni mindent a warez-ra. Véletlenül sem a pofátlanul kapzsi kiadók miatt van a gond, neeem. :D Vagy azok miatt a teljesen diletáns tömegek miatt, akiket beengedtek a boltba a pult mögé, mikor még előtte is csak a levegőt rontanák. - Mert a kiadó-terjesztő rövid távon szépen profitál a szemetükből. Az, hogy hosszabb távon lezüllesztik a saját piacukat is, szokás szerint nem zavarja őket.
    De ha hullámoznia kell a dolognak, mint a természetben oly sok mindennek, akkor úgy lesz. Majd rájönnek megint, hogy mennyiért megy el valami optimális példányszámban. Néhány hype-olt lufit lehet így tolni, széles palettát viszont nem.
    Ugyanaz, mint a film-zene vonalon. 3-5k Ft / cd meg még drágább film árak mellett úri huncutság volt eredetit venni a világ nagyobb részén. Adathordozó, és főleg kiadói lehúzás nélkül viszont meg tudja érni elfogadható áron adni játékot, zenét.
    A kiadók eleve a világ szerencsés helyzetben lévő nyugati keresetéhez viszonyítanak, a Föld népességének meg a 80-90%-a a tizedét, ha keresi. Nem véletlen, hogy kénytelenek voltak régiózni és tört árakat használni Ázsiában és Dél-Amerikában is.

    Talán pont, hogy tisztességes fizetést kéne reméljenek a tartalomkészítők a munkájukért, ami reális, működik is. Nem pedig a semmiért kaszálni akarók, meg a megalomán yuppiek világképét kéne standardként kezelni. Akkor megy a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák