Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Predator2 #80329 üzenetére

    1) A régi gépről másold át a Steam mappádat az újra. A kliens legelső indítása lassabban fog menni, mint szokott, de legközelebb már a megszokott sebességgel megy majd. A legtöbb játékod játszható állapotban lesz.

    2) Ha a játékokat más mappába/meghajtóra tetted, akkor azokat is másold át. A kliensben meg állítsd be a mappa helyét. Utána egy kliens kilépés/belépés (ártani biztosan nem árt), és már mennek is a játékok.

    3) Ritkán, de előfordulhat olyan, hogy ennek ellenére sem megy egy játék. Ekkor a kliensben csinálsz egy helyi fájlok ellenőrzését. Ha minden igaz, ez rendbe fogja tenni.

    4) A mentések kezelése teljesen kaotikus, játékról-játékra változnak.

    Van amikor:
    * a mentés és a beállítások a felhőben vannak eltárolva
    * csak a beállítások vannak a felhőben eltárolva, mentések a helyi gépen vannak
    * a mentések és beállítások egyaránt a helyi gépen vannak eltárolva

    A helyi gépen végképp teljes káosz van abban, hogy melyik játék mit-hova ment.

    GameSave Manager
    Ez az ingyenes program ismeri a legismertebb pár ezer játék mentéseinek helyét. Költözés előtt ezzel készíts egy biztonsági másolatot a régi gépeden, az újon meg csinálj egy visszaállítást!

    Én egyébként úgy szoktam megoldani a hdd cserét, hogy az ingyenes g4l programot felírom egy újraírható dvd-re, és onnan indítom a rendszert. Ez a program képes klónozni a hdd/ssd-t. Sokáig tart, 6-12 órát biztosan elszöszmötöl. Amikor végez a régi hdd-t kiszedem a gépből, elindítom az újról és a particiók méretét az EaseUS Partition Master Free (szintén ingyenes) programmal hozzáigazítom az új (nagyobb hdd) méreteihez. Így elkerülöm a windows/programok újratelepítésért, beállítását.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák