Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz TheProb #74702 üzenetére

    Én is kimondottan egér+billentyűzet párti vagyok, mégis azt mondom van mikor kifejezetten jó kontrollerrel játszani. Nem emlékszem már melyik játékhoz vettem, de egy ideig csak autós játékokhoz használtam. Időnként kipróbáltam egy-két játékhoz de a vége mindig az lett hogy bedobtam a sarokba :D

    A 'fordulópont' a Crysis 2 volt, ahol átvágott mindenkit a kiadó, így játszani vele nem de kipróbálni ki akartam, és úgy voltam vele hogy 'ez a játék nem érdemli meg a billentyűzetet' :D Aztán rájöttem hogy jó. Mármint a gamepad :) Persze az automata célzás is rengeteget segített. Ha elég közel került a célkereszt az ellenhez akkor ráhúztam a zoomot - nem a 'távcsöves' zoomot hanem csak mikor kicsit közelebb emeli a fegyvert - az rögtön rárántotta a keresztet az ellenre, rendszerint fejre, aztán mehetett a másik karral a lövés. Pár lépésig még le is követte a mozgását. A harmadik részénél már eszembe sem jutott a billentyűzetet elővenni.

    Amire emlékszem hogy kontrollerrel játszottam és azt mondom jó játszani: Crysis 2-3, Far Cry 3-4, Tomb Raider utolsó 4 része, Lara Coft GoL, Rochard, Assassins Creed-ek, Batman-ek, Darksiders I-II, Prototype, Saints Row III-IV, Just Cause 2, Mirror's Edge, Dead Space.

    Ami a nagy előnye és számomra tényleg nagy előnye, hogy minden kézre áll. Én balkezes vagyok így 'fordítva játszom' a nagy többséghez képest, bal kézzel egér, jobb kézzel billentyűzet, így mindig mindent át kell variálnom, ami időnként fél órába is belefutott mire jó lett.. Itt viszont egy perc volt hozzászoknom a kiosztáshoz annyira könnyen megjegyezhető és jó.

    Én nem mondom azt hogy jobb. Vannak játékok amikhez jobb. De vannak dolgok amikhez még mindig nem tudok hozzászokni még így ~másfél év után se:
    - Van egy minimális holtjáték ahol hiába mozgatom a karokat, nem csinál semmit. Ez lehet a joy-om hibája, majd egyszer kipróbálom eredeti 360-al is.
    - A fordulás sebessége. Ez valami elképesztően lassú az egérhez képest, ha meg feljebb veszem az érzékenységét össze-vissza 'csapongok'.
    - Lehetetlen pontosan célozni. Ha áll az ellen akkor még csak-csak megy, de mozgó célpontot eltalálni... pl. FC3(vagy 4)-ben mikor neked megy egy falka állat, na ott a futás vagy a kés egyszerűbb mint lőni. Így ilyenkor inkább gyorsan eldobom a joy-t és felkapom az egeret :D Meg mikor snipert használok.
    - Ezt nem tudom hogy fogalmazzam meg, szóval a kar elmozdulásának mértékétől függően növekszik a mozgás sebessége. Azt hiszem nem lineáris hanem logaritmikus. Szóval ha kicsit húzom el akkor lassan fordul, ha nagyobb távra húzom akkor gyorsabban. De annyira minimálisat kell mozdítani hogy hihetetlen. Ez + a holtjáték együtt okozz(t)a a legtöbb bosszúságot. De még így is élvezem vele a játékot az (ál)fps játékokban is (Crysis, Far Cry). De persze van ahol eszembe sem jut elővenni. Ezek a normális fps játékok :D pl. CoD, BF, Metro, Stalker.

    Csak rá kell szánni több hónapot is mire hozzászokik az ember :D

    Egy Logitech Rumble Gamepad F510-em van, de gondolkozom egy Xbox 360-on.

    [ Szerkesztve ]

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák