Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz VGYke #35297 üzenetére

    Ezt akkor kell bepipálni ha gyanítod, hogy egy illetéktelen személy használja a fiókodat.

    Amikor élesíted a SteamGuard szolgáltatást, akkor attól kezdve a Steam csak akkor enged be a helyes felhasználónév / jelszóval, ha megadod az e-mailedre kapott biztonsági kódot is a belépés után. Ha ezt sikerült megadni, akkor a te oldaladon ezt az információt eltárolja egy böngésző cookie-ban. Legközelebb a belépésnél már nem fogja kérni a helyes felhasználónév / jelszó megadás után a biztonsági kódot.

    Na, itt jön képbe az általad kérdezett opció! Ennek a bejelölésével megvonod a belépési jogot az összes olyan géptől amelyen előzőleg sikeresen megadtad a biztonsági kódot. Kivételt képez az a gép, amit éppen használsz (és kiadtad róla ezt a parancsot). Tehát a legközelebbi belépési próbálkozásnál mindenképpen kéri a biztonsági kódot a többi gépen.

    Akkor jön jól ez az opció ha ellopták a géped (fizikailag), vagy illetéktelen személy hozzájutott a belépési kódjaidhoz, vagy pl. elajándékoztad a gépet (pontosabban hdd-t / sdd-t) és előtte nem semmisítetted meg megfelelően a rajta tárolt adatokat.

    Angol nyelvű klienst azért használunk, mert:
    * nincs tele erőltetett / érthetetlen fordításokkal
    * van olyan játék, amely magyar kliens esetén nem megfelelően működik
    * vita esetén az angol nyelvű jogi nyilatkozatok az irányadóak
    * a Steam-es nyereményjátékoknál tavaly is előfordult, hogy a magyar fordításban hibásan volt megadva a achievement telesítési feltétele (angolul világos / egyértelmű) volt.

    Ugyan az ip cím naplózása / ellenőrzése is részét képezi a Steam biztonsági rendszerének, de ez a SteamGuard részt (valószínűleg) csekély mértékben érinti. Sokkal inkább a böngészőben eltárolt cookies-ra épít a SteamGuard a kliens (felhasználói) oldalon.

Új hozzászólás Aktív témák