Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz bpx #1215 üzenetére

    Na, a kérdés maga annyira megzavart, hogy már én is félrebeszéltem, meg pontatlanul is írtam, bocsi. A kérdező azt írta, hogy "A dátum 2003.11.26. 10:28:14 ilyen formátumban van.", én ebből úgy értelmeztem, hogy valamilyen oknál fogva string típusként van TÁROLVA az adatbázisban (most szándékosan írtam tárolást!! Mindegy, hogy varchar vagy egyéb ilyen jellegű típusról van szó, és NEM a dátumformátumok valamelyikéről, aminek nyilván megvan a maga tárolási módja, de attól még valamelyik tényleges dátumformátumról van szó), ezért kénytelen vagdosni, stb., de akkor valószínű félreértettem az eredeti felvetést.
    Utána már azt is félreértettem, amit Te írtál, pedig így másodszor elolvasva elég világos, hogy itt csak dátum-megjelenítési formátumot változtatsz, attól még nem tárolod másik formában.
    Akkor most megpróbálom értelmesen megfogalmazni: arra gondoltam, hogy még a megjelenítési formátumot sem biztos, hogy szerencsés, ha az ember változtatja, mert ha mondjuk egy alkalmazást megír (hogy most az asztali vagy webes, tök mindegy), ami az adatbázistól bizonyos formátumban (megjelenítési formátumban) vár adatokat, és tök más formában kapja meg, mint egy másik szerveren, akkor abból adott esetben probléma lehet - mondjuk a probléma kimerül annyiban, hogy át kell állítani a formátumot úgy, ahogy mutattad, de nem biztos, hogy azonnal leesik, mi is a gond.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák