Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Kr/\toS #10080 üzenetére

    Érdekes amit írsz. Elvileg nem lenne szabad ilyesminek lennie, dehát ugye elméletileg nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között. Elméletileg. :D

    (#10081) Lacza_26: Ja, igencsak jóféle... :D Azt hiszem, az egyetlen ok, ha megválok tőle az az lesz, ha már nem lesz PCI foglalat az alaplapokon és új gépet veszek... :D

    (#10082) bitov: Ja, innen a csúszkák... :D Az a helyzet, hogy sajnos semennyire sem ismerem az audio creation módot. :B Nekem az entertainment mód 100%-ban kielégíti a szükségleteim. (Nagyritkán használom még a game módot...)

    (#10083) zsizsef: Igen, jól érted. Maga a hangchip 48Khz-en dolgozik, tehát ha alakítani kell a hangon, akkor először 48Khz-re alakítja, minden bemenetéről, vagy szoftverből, bármilyen hangot. Ellenben az elődjével szemben ezt már igencsak magas minőségben teszi, gyakorlatilag minőségveszteség nélkül (elvileg a legjobb DAC-ok minősége gyengébb, mint ami lehetővé tenné a resampler hibáit észrevenni), mint a jobb szoftveres resamplerek. Ez volt a legnagyobb előrelépés az Audigy-hez képest, az X-fi számítási kapacitásának igen nagy része (kb. 70%-a!!!) van ennek dedikálva. :K (Kis olvasnivaló, ha érdekel a téma[link]) Ezt a megoldást amúgy a csip profibb felhasználási területei indokolták. (Ugye eredetileg az e-mu cumókba lettek ezek fejlesztve DSP-nek)
    Úgyhogy szerintem emiatt nem kell aggódni, ha pedig nagyon audiofil vagy, akkor az audio creation mód bit-matched playback opciója lesz a barátod, azzal kikerülöd az X-fi DSP részét, és változtatás nélkül pontosan az lesz lejátszva, akármilyen mintavételezésben is volt.

    (#10084) bitovi: Nem kapcsoltad be véletlen a Bit-matched playback-ot? Nekem akkor áll át automatikusan az ASIO frekvenciájára a kari kimeneti frekvenciája. (Végülis logikus is. :D )

Új hozzászólás Aktív témák