-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok! Új vagyok ebben a topicban, annál régebben szeretem az általatok is favorizált kedvhozó nedűt. 14 évesen (21 évvel ezelőtt) ittam az első sörömet, azóta is hódolok e szenvedélynek, bár nem minden nap :-)
Fentebb kérdezett egy topictárs a házi főzésű sörökről. Nemrégiben futottam bele egy Petersbrau nevű igen kellemes italba; a kiszerelés ne aggasszon senkit, literes műanyag palackban adják, többek között a Hold utca-Vadász utca közti vásárcsarnokban. Ott 420 Ft, de 300-ért is kaptam már. A világos (feltehetőleg a fűszerezés! miatt) különösen finom, de a barna is nagyon kellemes. Alacsony szénsavtartalmúak, bár eleddig minden házisörnél ezt tapasztaltam. Érdemes keresni, mert egy élmény.
Nekem a 'kommersz' sörökből a Borostyán és a Soproni 1895 a kedvencem. Néhány napja sikerült megkóstolni a Borsodi Búzát, de valahogy nagyon nem sikerült :-(Szép napot!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kicsit elméláztam és eszembe jutott egy 10+ évvel ezelőtti május elseje, amikor is a Városligetben botorkálva sikerült belefutni egy házi sörkészítő mester pavilonjába. Az ég világon semmi emlékem sincs arról a sörről, csak az, hogy úgy tűnt, rózsavizzel van felfőzve/összekeverve, vagy csak egy csokor rózsa mellett állt, de az, akkor nagy hatással volt ránk. Nem emlékszem a mester nevére, honnan jött és ki ő, csak arra, hogy egy élmény volt a söre, bárhogyan is készült.
Pénteken egy sütögetős kerti-partyra viszek néhány liter Miszter sört, jó kis házi vonulat. Igen remek sört sikerült a Lidl-ben is kifogni, üveges és 160 Ft-ba került, igaz már jó egy hónapja. Elegáns forma és megfelelő minőségű tartalom, a nevét sajnos nem sikerült megjegyezni...
Derűs estét sörtársak!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Na ma munkából hazafelé jövet belefutottam ebbe a kellemességbe; lejárat előtt volt, így 2000 Ft-ért hozzájutottam, de ez az ízen mit sem változtatott. Kb. két liter lecsúszott, a többi majd holnap :-)
Ellenállhatatlan aroma, sajnos nincs hűtve de nem bírok magammal, valami kellemesen selymeset érzek, könnyű, de évszázadok pompája sejlik fel az első korty mögött, faszénen sült szárnyas mellé innám, de most marad a pirítós kőrözöttel és a fórum olvasgatása :-)
Ladies and gentlemen, let me introduce you: the Wernesgrüner Party Barrel!
Jav.: hh
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Pedig a Guiness volt a '90-es évek menő barna (fekete?) söre; részemről legalábbis. Kétszer ha hozzájutottam, most meg már van más :-)
Néha-néha derűsen átnéztem a Becketts étlapját, akkoriban az volt számomra AZ ÍR SÖRÖZŐ, bár most néztem meg a honlapjukat, besorolódtak a standard italkínálatú éttermek sorába.Más. Van Magyarországon (Budapesten) olyan söröző, ahol negyven-ötvenféle sör közül válogathatok? :-) Ilyen Prágában és Brüsszelben is van, vajon Pesten is?
Megint más. Revideálom nézeteimet a Petersbrau sörrel kapcsolatban. Nem tudom, milyen lelkiállapotban lehettem, amikor eddig ittam, de most négy palackkal vittem le a Balatonra és kicsit megbántam, valahogy olyan tartósítószer íze volt, nem tudom, mi lehetett, eddig ezt nem éreztem. Egy esélyt adhattok neki, de engem Kőbányaivá degradálódott Arany Ászokra emlékeztetett (utóbbit régen nagyon szerettem, lehet, hogy az sem változott, csak az ízlés
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Nagyon feldobott ez az oldal, ezekkel a remekbeszabott címkékkel csakis jó sörök lehetnek :-) S az árak is igen barátiak...
Ugye kint is van valamiféle kötelező nyitvatartási rend (max. meddig) illetve a dohányzásra vonatkozó szabályozás szigorúbb? Én nem dohányzom, ami nekem pont jó lenne, de akikkel mennék, ők igen :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz pszili8 #5398 üzenetére
Ugye Budweiserből nem az 1795 barnához jutottál hozzá? Életem egyik legpocsékabb söre, lejárat előtt volt még, amit én (barom) megvettem öt példányban. Édesítőszerrel 'tuningolt' barna sör. Anélkül szerintem simán erős közepes lehetett volna, de még a cukrot sem bocsátottam volna meg nekik. Az üveg szép volt egyébként és meg is ittam mind, mert kezdtem lesz**ni egy idő után, a negyedik-ötödik már - kis pálinkával kísérgetve - egész iható lett :-)
Igen, harminc fölött is néha vágyik ilyesmire erre az ember :-))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hölgyek, Urak! Régóta keresem (s gyakran találom) a megfelelő árú (értsd: minőségéhez/származásához képest olcsó) söröket, s egy ideje a sörözőket is. Pesti belga sörözőket keresek, melyiket ajánlanátok, ahol esetleg a kialakítás is 'belgás'? :-)
Több gyöngyszem honlapját böngésztem át, de oly' nehéz a választás, hol verjem el igényesen a fizetésem, megfelelő sörökben örömködve :-))
Ideák?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ma kipróbáltam a svédek IKEA által hozzánk eljuttatott nullaharminchármas kiszerelésű nedűjét. Elsőre nekem egy dobozos Arany Ászok ugrott be, de később frissen csapolt Sopronivá lényegült, bár a fémízt mellőzni tudtam volna. Nem hozott lázba, de kellemesen el lehetett mellette beszélgetni és a doboz is jópofa :-)
Itt bővebben, nem tőlem...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azért becserélnék egy budavári belépőjegyet egy londoni pub-belépőre. Jajj, egyszer, biztosan, de most New Yorkra gyűjtök :-)
Azért GB sörügyileg mindenképpen autentikusabb :-)
Ez jópofa.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Valaki járt a Budaváriban? Mi ma este hat körül látogatunk ki kollégákkal, őrülten kíváncsi vagyok :-) Egyébként a néhány hete, hónapja favorizált sörömet most láttam a ratebeer.com-on és hát eléggé lehúzták, amit azóta, hogy magam is figyelmesebben kóstoltam, belátok.
Viszont a sörfeszti kínálat lenyűgöz...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Az nem baj (nagyon), nekem legalábbis, mert a magyar sörökért megyek elsősorban. Nem valamiféle nemzeti őrületből, csak szeretném 'kitágítani a tudásomat' (Forrest Gump) :-))
Szóval a barátokkal mindig egy helyre megyünk, a kollégákkal eléggé változatosan, de még így sem szoktam belefutni hazai házi sörfőzdék remekeibe, csak ha ők futnak belém, az meg ritka :-)
Jó éjjeli portás, Corvin Burg, Köleses sör, Fekete Mária...ezeket akarom :-))brownus: aztán ha elfogyott, azért a másik fajta csapolása előtt elmossák nekem, ugye?
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #5443 üzenetére
A hátsó udvarban volt egy hamburgeres, 450Ft-ért adta a hambit, szerintem az elég baráti ár volt.
Nekem csak a Keserű méz-et csapoló csapattal volt bajom; rohadt lassan ment a sor, előttem egy csapatból kivált valaki a korsókkal, majd visszatért tele velük, elnevezték sor-sörnek :-) Amikor kb. 1óra(!) után odaértem, már valami gikszer volt, túl szénsavas volt (lett) vagy mi a túró, úgyhogy akkor hagytam ott. Az eléggé lehúzott Magyarok söre csapatától egy egész elfogadható Palóc barnát ittam, de a legjobban a Győrzámolyi barna jött be, ebben élveztem a valaki által kávézaccosnak mondott intenzív pirított maláta ízt, de a Public dark sem volt rossz.
A rendezvény oldalán található felsorolásnak a felét sem találtam, lehet, hogy rosszul néztem körül?...
Mindent összevetve kellemes élmény volt, bár a Grabancot és a KM-et is nagyon szerettem volna kipróbálni, de majd legközelebb :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Szóljatok meg, hordjatok le, de leírom.
Tegnap ellátogattam a Kertész u. 42. szám alatti 'Csak a jó sör' boltocskába/sörözőbe hogy beszerezzem a Békésszentandrási Sörfőzde remekeit, s nagy meglepetésemre helyben csapolták a Fótiak Keserű mézét, s maga a Grabanc IPA készítője volt az elárusító, bár sajnos az ő söre még nincs palackozva, sem csapolva nem volt jelen, de elmondta hogy nemsokára kapható lesz és most a hétvégén a Népligetben(!) egy Kóbor macska nevű rendezvényre elviszi a sörét, ezt ajánlom nektek is figyelmetekbe. A Keserű méz rendkívül ízlett, a keserű és édes megfelelő harmóniája (világos sör), közepesen szénsavas, kevés habbal, egy élmény volt, ahogyan a másik helyben csapolt német (a nevére sajnos nem emlékszem) barna búza. E két korsó után elindultam, hogy mennél hamarább behűtsem a vásárolt békésszentandrási söröket: Szent András Könnye, Black Rose és Fekete Korsó.
Talán túl sokat vártam, nem tudom, de az első kettő reménytelenül örömtelen sör volt. A SZAK áfonyaaromája feldobta a szénsavtalan (még nyitáskor is csak aprócska szisszenés volt) barnasörre emlékeztető ízű italt, de semmi több, nyári üdítő is lehetne, de ez magas alkoholtartalma miatt nem javasolt (9% V/V) és sajnos hasonlóan lesújtó a véleményem a Black Rose-ról is, mintha ő képezné az alapját az előzőnek, csak áfonyaaroma nélkül, bár itt jobban kijött a pirított komló íze, ami szerintem a Fekete korsóban ért be igazán, ott a szénsav is megfelelő arányú volt és a Dreher Bakhoz és Soproni Démonhoz szokott ízlelőbimbóim kezdték otthonosan érezni magukat. Tudom, fekete sörökről és bakokról vegyesen írtam, nem vagyok szakértője a témának csak az élményeimre tudok támaszkodni; mondhatjátok azt is, hogy annyira beütött az (a második) első kettő hogy azután a legutolsó már tényleg élményszámba ment, de nem, tudtam figyelni, kis kortyokkal fogyasztottam - érzésre 15-18 fok körül voltak a sörök - figyeltem az ízt a számban, utóízt, illatot és egyszerűen nem, pedig megfogadtam, hogy annyi házi sört fogok felfedezni, amennyit csak tudok, a magyarok után jöhetnek a külföldiek és talán a Földön túl is főzik ezt a remek italt :-))
Amatőr vagyok, tudom, a sörgyártás folyamatát a wikipediáról és a youtube-ról ismerem, de elsőnek ez jött le. Ezek szerint nem azokat a söröket ittam, amiket szeretek, s ez nem azt jelenti, hogy ne lennének jók, csak nem nekem valók. Nekem a hazai kommerszből a Soproni 1895 és a Borostyán ízlik, lehet, hogy ezen lageres vonalon találok kedvemre valókat inkább. Ugye nem írtam sok hülyeséget?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kis helyesbítés (lehet, hogy a jó sörök miatt nem figyeltem eléggé), szóval a rendezvény a Szeptemberfeszt lesz, ahol borok is jócskán lesznek, sőt ez inkább borfesztiválnak tűnik (ha az asszonyaitok inkább arra vágynak), a Kóbor macska meg nem tudom, hogyan került a fejembe, mintha az egyik zenekar neve lenne...szóval péntektől-vasárnapig a Népligetben. Kinézek :-)
DelArco: én is náluk vettem a söröket, nem tudom, a boltjaik választéka között van különbség? Árban gondolom nincs... Ki fogom próbálni az általad ajánlottakat!
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #5448 üzenetére
Akkor lehet, hogy én is rosszul tudtam; gondolom a Kertész utcaira gondolsz te is...
A Békésszentandrási Serfőzde oldalán olvastam a Hozzászólások között ezt a címet is és mivel ez volt a legközelebb, ezért mentem oda, de most már szívemből örülök, hogy nem a Katona József utcában kezdtem, mert az talán egy másik bolt, bár tervben van a felfedezése annak is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5454 üzenetére
Hajrá! :-)
Mindig jó sörkedvelő csajokat látni :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5456 üzenetére
Ne haragudj kérlek, ha gondolod kitöröltetem a modikkal.
szerk: most megnéztem az adataidat Karesz, és tényleg bocs
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5458 üzenetére
Hey :-)
Itt érdemes körülnézned, a BB-t lehúzták ugyan, de ettől függetlenül nem rossz, de sokkal jobbakat is ittunk már. Amit pld. a Kertész utcában csapol Kővári mester (a fóti Osterbrau Keserű méze mellett), egy német félbarna búza, na azt tényleg érdemes megkóstolnod, rendkívül finom és hangulatos sör.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Én beszereztem 3 palack (/1L) Szögedi Boszorkányt és igen jónak tűnik így a második palack végeztével. Tegnap sikerült megkóstolni a miskolciak Korty nevű sörét. Nem tűnt csúcsnak és nem is igazán éreztem a Tokaji Aszút, de kellemes, üdítő sör, talán a savanyúsága miatt, nem olyan nehézkes és sűrű mint a Grabanc, amelyről egyébként jó véleménnyel vagyok.
Időközben rájöttem (vagy legalábbis kezdek rájönni), hogy igénytelen fogyasztó vagyok. Szóval a változatosságra van igényem, de igazából mindenféle sört kedvelek és ez most vagy gáz vagy sem, de így van
Bármilyen sört elémrakhatnak, megiszom. Bár ittam régebben retteneteket (lehet, hogy mégis van ízlésem, ha a Sárkány, a Tesco és az Adambrau nem jön be igazán?), ettől függetlenül mindig jól esik egy jó hideg sör. Az utóbbi idők kedvence - felejthetetlen, igazán - a Keserű méz. Egyszerűen csodálatos, annál éreztem azt, hogy olyan otthonosan, ismerősen kellemes, mégis megrázóan más, mint amiket eddig ittam. Szóval az eddigi legjobb élmény.
Talán az Osterbrau a Tölgyfa utcában meg fogja mutatni, mire képesek még a Fótiak, de oda csak két hét múlva jutok el, söröscimborám otthon lesz Miskolcon, egyedül meg...bár...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5486 üzenetére
Én naponta többször is bekukkantok, nem sok topicba írok, így látom, ha hozzászól valaki :-)
Ez utóbbit még nem ismerem, de a ha jó barnasört szeretnél inni, szerintem érdemes megkóstolni a Győrzámolyi Serfőzde barna sörét, nekem eddig a kedvenc hazai barna. Mintha kávézaccon szűrték volna át; igazán jó pirított íze van :-)
Erről a Tuborgról nincs jó véleményem, közepes sör, Balatonra vettünk egy levéllel az Auchanban, amikor 150 Ft-os akcióban volt; nem maradt meg :-)
Én kispesti vagyok, itt a piacon van egy árus, aki árulja a Szögedi Boszorkányt és a Red Devilt, szerintem érdemes mindkettőt megkóstolni, 320 Ft/1L palack, az első majdnem hozta a Győrzámolyiak barnájának az ízét, de azért az marad a tuti barna :-)
Lehet, hogy ránézek ma az Arany Ászok barnájára...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Belefutottam Újpest-Városkapunál lévő Matchban ezekbe a kis palackokba, az egyik 600, a másik 500, párosával természetesen, derekuknál összefogva. Holnap lesz a teszt :-)
Hazafelé egy Grapefruitos Borsodival oltottam szomjam; soha nem ittam még, nem is nagyon hiszem, hogy fogom, ezért az árért (270 Ft) inkább egy gyöngyöző Soproni 1895...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5519 üzenetére
Délután kiderül majd, milyenek, a kék Kronenbourgra azért még kíváncsibb lettem volna :-)
Így szerepel a Daura (gluténmentes) cuccs így a Kronenbourg...no comment, azért várom eléggé :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5521 üzenetére
Nem borzasztó, de többet nem veszek :-)
Arany ászok szint, kevesebb tartósítószer érzéssel, jó hab, sok szénsav és egy kicsit savanykásabb, de nem rossz. Úgy egy óra múlva talán a Kronenbourgról is írok )
Hukk!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Megvolt és nem volt rossz, hagyományos Soproni íze volt, nem töltöttem ki, így a színét nem tudom, a habja feltehetőleg elegendő lett volna és nem volt túl szénsavas, pont jó volt. 4/10 :-)
A spanyol gluténmentes leányzó pedig 3/10, de lehet, hogy ha melegebb van akkor 4/10 :-))Apropos, FK blogra kikerült a Főzdefeszt térképe.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #5525 üzenetére
Nem kell annyit sorbanállnod, ez biztos, ha csütörtökön mész :-) Úgyhogy pont jó neked; én is valamelyik hétköznapot tervezem, talán péntek inkább. Az igazat megvallva 20 éve iszom a sört, de ez lesz a 3. fesztivál, amit meglátogatok, eddig egyszerűen nem volt rá igényem. Most viszont, hogy havonta van valami megmozdulás, egészen fel vagyok dobva :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
(#5524) jegenye77: a nemjóját uram! Maga az üvegnek rántott be, de akkor nem kerülik el a halak a botját? :-))
(#5525) DelArco: hát ha más is így gondolkodik, akkor lehet, hogy maradok a pénteknél, mert akkor ugye nincs másnap ovi, de a szombat mindig a barátoké, ide pedig inkább kollégákkal mennék, az amolyan entellektüelebb alkoholista bagázs :-))
(#5527) (ÉN)közPONT: nem volt nagy szám, de ismétlem, egynehány hozzákortyolással feljebb említettem, szeretem én e négy szent alapanyagból (s néha egyebekből) főzött bármely italt (bár málnaszörpből azért azt veszem, amelyik cukorral és gyümölccsel készül s aszpartámot meg szaharint sosem látott :-), egyszóval nem akarom magam mindenféle sörszakmai-élvezeti blogokból lopott nagyívű élménybeszámolókkal becsapni - s persze Benneteket, sörkedvelőket sem -, ezért ragaszkodom ahhoz, amit látok s érzek, nem fogok beleképzelni különböző - általam sosem ízlelt, csak elképzelt - holmikat, csak írok, ha belefutok bármibe. Szóval az spanyol lányka nem túlzottan bejövős, a kronenbourg helyett pedig inkább iszom a Sopronit :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hé kolléga, rendeljen innen! Ha pedig Pesten jár, ne felejtsen el személyesen is bemenni! Hukk :-))
Ahova mi járunk - egy kispesti kocsmába - sajnos csak a népvonal kapható (Soproni, Arany Ászok, Dreher Classic és 24, Steffl, Stella, Miller, Amstel) de kértem Soproni 1895-öt, Démont és Borostyánt egynehány üveggel, talán az ivótársak is belemerészkednek egy-két komolyabb kommerszbe, bár lehet, hogy az a plusz 50-80 Forint riasztó lehet egyeseknek (270 a sima Soproni).
(ÉN)közPONT: a spanyolban csak az üveget néztem az pedig nagyon csinos :-)
Összeállítottam egy cseh listát a Csakajósörön, ezeket szerzem be most a Kertészben (barna, fekete, porter és egy szőke :-)
Pardubicky Porter
Bernard Cerné pivo
Primator Stout
Cerná Hora Granát
Cerny Kozel
Podkrkonossky special tmavy
Primátor Double
Primator WeizenbierYeppp :-)))
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5547 üzenetére
A listában van 1-2, pld. ez :-)
S a Kertész este kilencig nyitva van, remélem raktáron is van...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Köszönöm, nem túl gyakran ruházok be ennyit sörre, de olyan 3e körül volt, közel ennyi elmegy egy hétvégi napon a kiskocsmában :-)
Na jó, pálinka nélkül nem ennyi, én 6-8 sörnél többet nem szoktam inni, az 3-4 órára levetítve.
Ezt ugyan magam hoztam haza, de a tulaj jó fej, szerintem nyugodtan rendelj tőle! Apropó, a Boszorkányt és a Red Devilt felétek készítik s szerintem egész jó sörök, kóstoltad már? Tényleg könnyebb beszerezni Pesten, de nálatok sem lehetetlen. Volt egy ilyenetek, meg ilyenetek, szóval tessék csak figyelni az eseményeket, szerencsére(?!) nem egy kis faluban élsz. Hajrá :-)
Te, én úgy sörözök tizenéve, hogy egyszer-egyszer merült csak fel bennem, hogy a - kis túlzással - Dreher-Soproni-Borsodi 'Szentháromságon' kívül is van élet, s most nyáron kezdtem el csak alternatív sörök után kutatni. Sajnos a gyerekkori cimborák nem igazán vevők, nekik (s többnyire nekem is) elegendő a minden bolt polcán figyelő tizennéhány ismert sör (sőt, szinte kizárólag Sopronit iszik mindenki), de a munkahelyi közösség nyitott az eleddig nem ismert sörömökre, szóval velük megyek szívesen inkább.OFF, de azért megosztom: Ma találkoztam egy lánykával (kolléganő, érett, csinos, karcsú és nagyon tiszta lány, őrület, csodaszép... ) s elmondta, hosszú ideje már nem iszik, alkoholt, régen elhagyta a húst, nemrég a tejtermékeket is (ez a vegán módi, ugye?) s jógázik évek óta, munka után hetente többször sérült gyerekeket látogat. A lényeg: totál zavarbajöttem, nekem ez új volt és elmondtam, hogy én szeretek italozni, a sör és a pálinka nagy kedvencem és az alternatív életutak éppen pont mámorban jutnak eszembe, de ő annyira kedves és lenyűgöző, nem kioktató, egyáltalán, tényleg és szégyelltem magam azért, ahogy élek, de lehet, hogy mégis változtatni fogok valamennyit, de a sört azt nem akarom kihagyni az életemből, mert jó. Elég nagy hatással volt rám. Nincs köztünk semmi egyébként, bár az klassz lenne :-)
Jó éjt!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap kinéztem és kellemesen csalódtam. Nagy, de elviselhető tömeg, főképp kifelé, a Kálvin felé, ha kihúzódik az ember odáig. Csobánkaiék három sörét kóstoltam - Fekete bárány, Lupus in Lupulus, Pastorale - meg Grabancot, Hoppá-t. A bárányka kezes volt nagyon, sűrű, átláthatatlan fekete sör, kakaóhabbal :-) A másik kettő számomra felejthető volt, de a Grabanc még keserűbb lett, ahogy Kővári mester írta is, illetve a Fótiak Hoppá-ja is nagyon finom és keserű (szintén ipa?) volt. Sokat nem tudok írni, ki kell menni! :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5563 üzenetére
Ó Te jó ég :-)
Micsoda gyönyörűségek!Sajnos én a Primátor Double 24-ben csalódtam. Tele van cukorral, egyszerűen elviselhetetlenül édes, émelyítő. Ha ilyen a porter, akkor számomra felejtős. Bár a gyógynövényes jelleg érződik és izgalmas is lenne, de így rettenetes. A lány, akivel kint voltunk, megitta, annak ellenére, hogy a bort szereti :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Peugeot, Citroën topik
- EAFC 24
- OLED TV topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs