Új hozzászólás Aktív témák

  • woodpaul

    őstag

    Sziasztok,

    Tegnap végre megvettem a Sony Vaio VPC-SE1E1E1 modellt.
    Sajnos az összkép nem igen pozitív. Ez a post azért is íródik, hogy a segítségetekkel ki tudjam deríteni, vajon csak rosszul összeszerelt példány van a birtokomban - ez esetben holnap csere - vagy ez alapból ilyen (boltbeli benyomásaim alapján előbbi eset valószínűbb).

    Szóval tegnap este, munka után megvettem a Saturnban ezt a szép laptopot.
    Az információs pultnál ugye kibontották a papírokat tartalmazó zacskót, kivettek belőle vmit, úgy láttam, lepecsételik, írnak rá valamit. No, gondolom, a garancialevél lehetett. Azért a feltételes mód, mert itthon bontom ki a gépet, a csomagot, de garancialevélnek se híre, se hamva. Tehát az első kérdés:
    1. Nem kaptam meg a garancialevelet vagy a Sony-nál nem adnak (némileg naiv kérdés, de azért sejtem a választ)

    Bekapcsolva a laptopot az első benyomás abszolút pozitív: a képernyő csodálatos, a billentyűzet pont nekem való keménységű és piszok jó rajta gépelni (már most vakon gépelve írom ezt a szöveget), a trackpad is szuper. Sajnos a trackpad alatti gombok hangosak, nem emlékszem, hogy a boltban próbálgatva ilyen kemények.

    A gépet alapból nem nevezném zajosnak, viszont a csendessége nem "homogén", de mivel SATA vinyó van benne, ez betudható annak. Viszont az már felettébb kellemetlen, amikor az első Windows frissítéseket telepítette, és a CPU terhelés felment 60% felé, akkor bizony egész kis morzsaporszívósan szól (kis túlzással).

    A következő, WTF típusú csalódás a szerkezet hangteljesítménye. Eszméletlenül rosszul, doboz hangon szól (erről olvastam is, de ilyen rosszra azért nem számítottam).

    Környezeti fényekhez alkalmazkodó brightness a képernyőnél. Hát, a gyakorlatban ez igen zavaró, mert egy weblapot böngészve, scrollozás után is mahinálja a brightness-t, szerintem zavaró. Kikapcsoltam, de úgy tapasztalom, még mindig magától változtatja a brightness-t. Nem értem...

    A legnagyobb fail most jön. Az ágyban is tovább próbálgattam a masinát, ekkor vettem észre, hogy bal oldalt, az optikai meghajtó alatti és feletti rész, valamint magát az optikai meghajtót takaró panel enyhe érintésre is nyikorog, mint a gagyi olcsó Acert modelleknél. Ekkor tüzetesebben megnéztem ezt a részt, és döbbentem tapasztaltam, hogy az optikai meghajtót rejtő panel képernyőhöz közelebbi része kb. 0.75mm-rel kiáll a gép oldalához képest, míg a felhasználóhoz közelebb eső értelemszerűen ugyanennyivel a házba süllyed. Nos, ez iszonyat durva illesztési hiba. A boltban épp ez a rész volt az egyik legtetszetősebb, amolyan MacBook-os megoldás, de az én példányomon ez egyszerűen vérgagyi, és mint mondtam, nyekereg. Jobban megvizsgálva a gép bal oldalát, a gép alja és a felső panel illesztése nem egyenletes: míg a zsalu felöli részen teljesen pontosan illeszkedik, a felhasználó felé ez egyre növekszik és kb. a Vaio logó vonalában már úgy 0.5mm-es hézag látható. A gép alját vizsgálva, a nagy méretű panel is kiáll kb. 0.5 mm-nyit és bizony lifeg a levegőben, így ha ott fogom meg, bizony nyekereg. 2. kérdésem: tapasztalt valaki hasonlót, vagy ez egy általános jelenség, csak nem tűnt fel nekem az üzletben?

    Akku időt. Stamina módban használom, de most úgy néz ki, nem lesz meg a 4 óra sem. Persze ez idővel javulhat, de egyelőre csalódást okozó. Mennyit is ígértek a "tappancs" nélkül? 6 órát?

    Szóval, összességében nekem keserű a szám íze. Holnap vissza akarom vinni, 3 napon belül kötelesek kicserélni egy másik példányra. Nekem még mindig nagyon bejön a gép, gyönyörű a képe, szuper a billentyűzet és a trackpad, pillekönnyű, a jobb oldala (hihi) nagyon jól összerakott. :) Ha sikerül egy normális, nem szarul össze rakott géphez jutnom, azt hiszem, hosszútávon jól együtt fogunk működni. De nekem egy 300.000 forintos gép ne legyen ilyen durva illesztési hibákkal tele. 3. Holnap visszaviszem 3 napon belüli cserére (ugyanerre a típusra). Mit gondoltok, jók az esélyeim?

    Nagyon megköszönném, ha holnapig jönne valami visszajelzés Tőletek, hogy meglegyen a kellő magabiztosság odaállni a vevőszolgálati pult elé. :)

    [ Szerkesztve ]

    Androidő

Új hozzászólás Aktív témák