Új hozzászólás Aktív témák

  • szabieable

    aktív tag

    válasz maj-viktor #2272 üzenetére

    már az x264 a legelterjedtebb :)
    a lossless vágáshoz szét kell szedni audio és video streamre a mov-ot, elvileg az mp4demux tudja, innentől már az mkvtoolnixal lehet darabolgatni timestamp/frame alapján. sajnos ugyanezt a hanggal is meg kell csinálni, vagy a h264 és audio streamet összerakni egyből mkvba és együtt "vágni" így nem történik kódolás csak szétdarabolod a fájlokat. pro: gyors, nincs minőségromlás mert csak a konténer cserélődik, kontra: nem lehet 100% pontosan framenként vágni
    az xvidet ha lehet hanyagoljuk a mai világban és ne is ajánlgassuk, sokkal okosabb, egyszerűbb és gyorsabb az x264el kódolni, ráadásul még akkora szakértelem se kell hozzá. az xvid felett eljárt az idő, főleg HD videóknál.
    Aki tömöríteni szeretne annak tényleg az x264 -crf kapcsolót ajánlom, ha nem vagy pixelvadász egy crf 18-19 bőven megfelelő beállítás a home videókhoz, cserébe a 15mbps helyett lesz egy vbr videód ami kevesebb helyet foglal ugyanolyan minőségben.
    A movie maker jó otthoni ökörködésre, de mivel elég fapad a kimenetet illetően meg a wmv-t amúgy se szereti a jónép így az csak kezdeti szárnypróbálgatásokra jó sajnos.
    Mivel a htpc-m egy kis brazos e350 én a 720p@crf 20at preferálom aac 192 hanggal.
    Ha lesz időm azért megnézem mit tud a mac vágás ügyileg és mire képes az iMovie de majd csak nyaralás után :)

Új hozzászólás Aktív témák