Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz akjamalak #33821 üzenetére

    Látod, megmondtam hogy szar az a router és nem is kellett sok hozzá, hogy behaljon, bár nekem kicsit tovább tartott kinyírni, bár tudom ez nem vigasztal.
    Az a baj amúgy azzal a szarral, hogy hiába reseteled, a memória nem ürítődik ki rendesen, ugyan így egy beállítás átállításánál sem, anno nekem a sok állítgatás nyírta ki, volt hogy amit a legelején adtam meg neki Wifi nevet, azt állította be magának Wifi névként, holott a webes felületén teljesen más volt beállítva és azóta már vagy 6x módosítva lett az SSID és hiába reseteli az ember, nem tűnnek el a beállítások, csak mint ha egy új sort kezdene feltölteni a jelenlegi beállításokkal (egyébként lementettem a végén egy konfig fájlt és tényleg, benne volt jó pár előző beállítás, kezdve régi SSID-kkel, a DNS szerverekkel (vagy 8 volt benne, mert anno sokat variáltam, hogy melyik legyen) meg úgy kb. mindennel), aztán néha-néha mikor olyanja van, akkor az előzőkből összeszed ezt-azt és egyszerűen összeakad, ezt különösen ennél a szériánál tapasztaltam, a többinél nem annyira jellemző.
    Egy hard reset még talán valamennyire vissza tudja hozni, ha nem, akkor sem gond, mert újra lehet flashelni és ugyan úgy használható lesz, de őszintén szólva ezt a szart nem érdemes újraflashelni.
    Ami a problémát illeti, az a D-Link sem valami izmos router, na de hogy ne csak kritizáljak, meg tereljek, ezért kérdeznék is pár dolgot. Most a próbák során egy eszközzel, vagy mind a 4 eszközzel próbáltad a Wifi-t? Valamint milyen távolság van az eszközök és a Wifi között, illetve van-e fal, vagy valami, vagy közvetlen közelről próbáltad? Valamilyen egyéb zavaró tárgy lehet a környezetben, ami eddig nem volt ott? Mert ugye a probléma csak egy ideje van és mind a két router esetében és akár egy áthelyezett mikrohullámú sütő is befolyásolhatja, vagy ha a routerhez közel van mondjuk a 230-as vezeték és interferenciát okoz, vagy egyéb kábelköteg, amiben energia "folyik".
    Esetleg egy izmosabb routere nincs a valakinek a közelben, amivel még megpróbálhatod a dolgot? D-Link esetében a 2-es csatorna próbálva lett? Mert lehet hogy TP-nél kiválasztottad, de amilyen megbízható az is, ki tudja hogy valójában melyik csatornát alkalmazta a beállított helyett, hacsak nem ellenőrizted le mindig.
    Meg még az sem tiszta, hogy a hálózat hogy épül fel? Tehát a router hol van és miként? Tehát pl. közvetlenül a modem mögött (az is érdekelne, hogy milyen modem van), vagy esetleg egy másik routeren lóg AP-ként, vagyis Wifi-ként használva?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák