Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz a.sebi #33799 üzenetére

    Akkor ezek szerint központilag NAT-olnak, így nincs mit tenni, be kell menni, vagy fel kell hívni őket és kérni kell publikus IP-t, legalább is akkor, ha routert is akarsz tudni rendesen használni Xbox-al.
    Egyébként olyankor milyen IP-t kap az xbox? Mert ha ugyan ilyet (és valószínűnek tartom, hogy ilyet), akkor azért működik, mert ugye csak egy NAT van, amit még elvisel, mert általánosságban szinte minden háztartásban van legalább egy, csak ugye ha szolgáltató is NAT-ol, akkor nálad már a 2. NAT van és az már problémákat okozhat, egyrészt lassabb az internetelérés válaszidőben, másrészt bizonyos szolgáltatások nem működnek megfelelően, mint ahogy most az xbox sem.
    Lényeg, hogy azt mond nekik, hogy azt tapasztaltad, hogy privát IP címed van, viszont neked publikus IP címre lenne szükséged, mert bizonyos dolgok nem működnek, ha rákérdez hogy mi, vagy azt mondod neki, hogy semmi közöd, vagy valamit hantázol, hogy pl. távelérés, FTP stb... azt hozzáteszed, hogy az xbox se tud csatlakozni router mögül.
    Amúgy az a baj, hogy a weboldalukon nem találtam arra utalást, hogy NAT-olnak, bár mivel ilyen kis szolgáltató, ezért valószínűleg nincs valami nagy IP tartományuk ezért is csinálják, csak kérdés hogy akkor vajon kérésre adnak-e publikus IP címet és ha igen, akkor azt ingyen adják, vagy esetleg külön fizetni kell érte, mert ugye alapból járna, de ezt is a szolgáltató határozza meg a halandzsában (ÁSZF).

Új hozzászólás Aktív témák