Új hozzászólás Aktív témák

  • Entryy

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék a routereim összehangolásában.
    UPC előfizetőként van egy Technicolor TC7200 router a szolgáltatótól és a sajátom egy TP-LINK TL-WR1043ND még az első generációból és számításba jön egy zyxel GS-105S v2 gigabites switch.

    Utóbbi routeren ugyan a gyári firmware van, de azt már egész jól megismertem az évek alatt. Ez elmúlt időszakig nem is volt gond vele kiszolgált rendesen, de mostanra már kevés, leginkább a csatlakozói és a sávszélessége. De be van lakva rendesen, hide ssid, fix ipk, mac szűrés és még néhány dolog.

    Úgy szeretném beállítani a két routert,hogy logikailag ne egymás mögött,hanem egymás mellett legyenek.

    Jelenleg a Technicolor a 192.168.1.0 ról indul, a tp-link mögötte pedig a 192.168.0.1ről.
    Gyakorlatilag két hálózat van és a Technicolorra kötött NAS-t az asztali gépemen kívül nem tudom elérni, még ip cím megadásával sem minden esetben (Nem is értem ez mitől függ,hogy kedvesem laptopja, tabletje vagy a smart Tv látja-e vagy sem.)

    Azt szeretném,hogy egy hálózat legyen, mintha a két router ethernet csatlakozói egy eszközön lennének és még a switch is.
    Wifi-t azt megoldottam a szolgáltatói routeren le van tiltva teljesen - wi-free is lemondásra került. (a teljesítmény szint is max 25%ig engedélyezett, ha véletlen mégis...) Ezt a feladatot a tp-link látja el.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

Új hozzászólás Aktív témák