Új hozzászólás Aktív témák

  • Castell

    aktív tag

    válasz Ringman #2046 üzenetére

    Lehet, de szerintem ezt már nem kéne hagynunk. Én azt gondolom, hogy bedobtak egy éves kvótát, miért kell teljesen érthetetlen módon kommunikálni a számlázást? Van egy éves kvótánk erre figyelj állampolgár és kész. De mint kiderült többször átírták már a részletes információk-ról szóló lakossági tájékoztató részt is: kivettek passzusokat belőle vagy tetszik úgy, átfogalmazták azt. A híroldalakat olvasva sem derül ki, hogy hogyan kell fizetnünk, egyes lapok tök ellentmondásosan írják le a számlázási módokat.

    Például a Bank360.hu cikke szerint:

    "Ez azoknak nem gond, akik éves leolvasás alapján havi átalányban, egyenlő összegekben fizetik az áram- vagy gázszámlájukat. Nekik mindegy, hogy a kedvezményt napi vagy éves elszámolás alapján kapják. Probléma azoknál lesz, akik havi leolvasás alapján fizetik a rezsiszámlájukat.

    Ők ugyanis a rendelet főszabálya szerint azokban a hónapokban, amikor a napi kedvezményes mennyiség felett fogyasztanak, az e fölötti részt már piaci áron fizetik. Hiába vannak más hónapokban a kedvezményes mennyiség alatt, az ezekben a hónapokban ki nem használt kedvezménymennyiséget elvesztik."

    Forrás: https://bank360.hu/rezsicsokkentes-havi%20leolvasas-eves-leolvasas

    Sok másik orgánum pedig pont az ellenkezőjét írta/írja, hogy a kedvezményes mennyiség átvihető, ha nem használod fel. Jelen állás szerint az MVM oldaláról ez az infó is eltűnt, tehát már nem írják, hogy a mennyiségek átvihetőek ill később felhasználhatók.

    A jelleggörbéről most nem írtam, de mindegy 19-én ha megyek az MVM-hez, remélem a válaszokat meg kapom...

Új hozzászólás Aktív témák