Új hozzászólás Aktív témák

  • Alex91

    félisten

    A kedvezményes mennyiség felhasználási helyenként 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között, idő- és fogyasztásarányosan biztosított:
    egyenletes részszámlázás esetén naparányos elszámolás történik:a számla az éves mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzatát tartalmazza a földgáz egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési árak megállapításáról és alkalmazásáról szóló 69/2016. (XII.29.) NFM rendeletben meghatározott áron elszámolva (a változatlan kedvezményes árak ITT érhetők el)az e feletti mennyiséget pedig mindenkori versenypiaci költségeket tükröző áron
    2022. augusztus–szeptember hónapok vonatkozásában: 21,416 Ft/MJ
    2022. október–december hónapok vonatkozásában: 22,002 Ft/MJ
    A mindenkori versenypiaci költségeket tükröző ár, a lakossági fogyasztó által fizetendő forgalomarányos rendszerhasználati díjakat tartalmazó (27% áfával együtt számított) bruttó ár.
    minden egyéb esetben (diktálás, elosztói leolvasás, leolvasást helyettesítő becslés, hőmérsékletfüggő részszámlázás) a kedvezményes áron számlázandó mennyiség meghatározása fogyasztási jelleggörbe alapján történik. A fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény meghatározásának módját az egyetemes szolgáltató üzletszabályzata tartalmazza.
    A kedvezményes mennyiség elszámolásának módszere megegyezik az I. és II. árkategória elszámolásával. Amennyiben az Ön <20 m3/h gázmérővel rendelkező lakossági felhasználó, de nem társasház/lakásszövetkezet, és éves fogyasztása a 41040 MJ-t (1200 m3-t*) meghaladja, úgy a kedvezményes mennyiség elszámolásának módszerét számlájában is megtekintheti, illetve számlamagyarázónkon keresztül is megnézheti, amelyet ITT ér el. Az I. és II. árkategóriák szerinti megosztás módjáról részletesebben ITT tájékozódhat.
    * A hőmennyiségek (MJ) átszámítása gázmennyiségre (m3) a Korm. rendelet alapján kiszámítható fűtőértékkel (34,2 MJ/m3) történik további korrekció figyelembevétele nélkül. A gázminőségről részletesen ITT tájékozódhat.

    Na, most mar ertelmesen leirtak, hogyan fognak szamlazni gazt…

    Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Új hozzászólás Aktív témák