Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz #56710400 #52198 üzenetére

    Köszi!
    Az angollal én elboldogulok, csak ezek a leírások néha nekem nem elég szájbarágósak nekem.

    Mielőtt nekivágnék lenne még pár kérdésem:
    1) Nekem rémlik valami olyasmi nagyonrégről (még az SP-t megelőző Xperia S telóm időszakából), hogy a gyári FW-ekben van pár db olyan egyedi azonosítót tartalmazó file, ami ahhoz kell, hogy digitális tartalomvédettséggel ellátott tartalmakat is le tudjon játszani a teló, és ha custom FW-re frissít az ember, akkor ezek elvesznek. Ez igaz? Le kell/lehet menteni ezeket a file-okat valahogy?
    2) Ha mégse jön be a Lineage OS vissza tudok térni az utolsó gyári FW-re? Elérhető még valahol?
    3) Van rá esély, hogy használhatóbb lesz az Android 11-es Lineage OS-sel a készülék, mint az utolsó gyári FW-rel, ami ugye Android 4.3. (Az újabb android-ok újabb Linux kernelre épülnek, és értelemszerűen több funkció van bennük, ettől nem lesz még lassabb a készülék? Vagy csak azok a funkciók vannak benne a Lineage OS-ben, amiket SP valóban használni is tud, és mivel újabb, jobban optimalizált a kernel, ezért gördülékenyebben megy működik majd?
    4) Lineage OS-ben az alap Google szolgáltások benne vannak? Legalább Google Play, hogy gmail-it, chrome-ot, viber-t FB Lite-ot és messenger Lite-ot telepíteni tudjam?

    1) Kérdés kapcsán asszem google Widewine Modular DRM-ről van szó. A mostani gyári FW-ben ennek 1.0-as verziója van, L3 biztonsági szinttel. Ez nem veszik el a custom FW miatt? Meg lehet őrizni valahogy?

    MOndjuk az aktuális Xperia % telómon Widwvine v16 van L1 biztonsági szintel, tehét elképzelhető, hogy az SP-n lévő widewine ma már amúgy sem elég semmire sem :(.

    @rothfb, ha feltetted visszajeleznél 3) és 4) kérdés kapcsán?

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák